PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan ile falcının darbe polemiği


MetinCeylan
04-07-2008, 11:04
http://www.haberaktuel.com/images/news/24002.jpg 07 Nisan 2008 / 10:57

Başbakan ile falcının darbe polemiği
Tayland Başbakanı Samak Sundaravej, ülkesindeki ünlü bir falcının hükümetin askeri bir darbeyle alaşağı edileceği yönündeki kehanetlerine sert tepki gösterdi.


Ocak'taki seçimlerde, parlamentodaki milletvekillerinin yarısından fazlasının oyunu alarak Başbakan seçilen Samak Sundaravej ile öngörülerinin gerçekleşmesiyle tanınan ünlü falcı Varin Buaviralert arasında söz düellosu yaşanıyor.

Yerel basına açıklama yapan Varin, önümüzdeki aylarda politik kaos yaşanacağını, kanlı olaylar meydana geleceğini ve sonunda ordunun yönetime el koyacağını iddia etti.

Dün akşam televizyonda iddialara cevap veren Başbakan Samak, "Yanlış haberler veren bu falcının hiç utanması yok. Benim ismimi kullanarak ülkeyi karıştırmaya çalışan ve darbe çığırtkanlığı yapan bu adamın niyetinin ne olduğunu merak ediyorum" dedi.

Mutlak monarşinin sona erdiği 1932 yılından bu yana, Tayland'da 18 darbe girişimi oldu. Ülkedeki son darbe 1999'da gerçekleşmiş ve yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevinden alınan eski Başbakan Taksin Şinavatra sürgüne gönderilmişti.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Basbakan-ile-falcinin-darbe-polemigi-haberi-121670.html