PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜSİAD Baykal'a vurdu


Kalpsiz_
04-07-2008, 10:54
http://www2.internethaber.com/images/news/39168.jpg
TÜSİAD Baykal'a vurdu
07 Nisan 2008 Pazartesi 10:16
TÜSİAD şkanı Arzuhan Yalçındağ, muhalefetin politikalarını beğenmiyor. Hoşnutsuzluğunu böyle dile getirdi.


TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ, Türkiye'nin ciddi bir muhalefet boşluğu yaşadığını ifade ederek, 'Bu durum TÜSİAD'ın söylemlerinin daha siyasi algılanmasına neden oluyor. Keşke daha kuvvetli daha yapıcı söylemleri olan bir ana muhalefet partisi olsaydı' dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ, CNBC-E'nin Business Dergisi'ne verdiği demeçte, türbana ilişkin anayasa değişikliği, terörle mücadele gibi konuların yoğun olarak tartışıldığı dönemde, muhalefet boşluğunun TÜSİAD'ın söylemlerinin daha siyasi algılanmasına neden olduğunu kaydetti.

Yalçındağ, 'Sivil toplum örgütlerinin de demokrasilere önemli katkıları vardır. Bizim herhangi bir partiye daha yakın ya da uzak olmamız söz konusu değildir. Bu dönemde daha mı siyasi oldunuz derseniz, sanmıyorum aslında. Çünkü kişisel olarak buna çok yatkın değilim. Ama çok ciddi iki seçim yaşadık bu dönemde. Anayasa tartışmaları, terörle mücadele gibi konular da gündemde hala. Bir de tabii Türkiye çok ciddi bir muhalefet boşluğu yaşıyor. Bu durum TÜSİAD'ın söylemlerinin daha siyasi algılanmasına neden oluyor. Keşke daha kuvvetli daha yapıcı söylemleri olan bir ana muhalefet partisi olsaydı' diye konuştu.