PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bundan sonra müşteri haklı


MetinCeylan
04-06-2008, 22:45
http://www2.internethaber.com/images/news/59892.jpg
Bundan sonra müşteri haklı
06 Nisan 2008 Pazar 21:52
Satıcı artık 'tarifede basım hatası olmuş' diyerek müşteriyi kandıramayacak.

Reklam ve pazarlama faaliyetleri çerçevesinde satılan ürün veya sunulan hizmetlere ilişkin dağıtılan tarife ve fiyat listeleri gibi belgeler artık satıcıyı bağlayacak.
Daha çok bankalar ve sigorta şirketlerinin kullandığı önceden hazırlanan 'tek tip' sözleşmelere yeni düzen geliyor. Bu tür sözleşmelerde bilgilendirilmeden tüketici aleyhine genel hükümler konulamayacak.

AB'ye uyum çerçevesinde hazırlanan ve hükümetin 10. Uyum Paketi'nde de yer alması beklenen 649 maddelik Borçlar Yasası, TBMM Adalet Alt Komisyonu'nda görüşülüyor.

FİYAT LİSTESİ BAĞLAYACAK

Tasarının kabul edilen maddeleriyle, satıcıların tanıtım ve pazarlamada kullandıkları yöntemlerden sorumlu olacaklar. Buna göre; fiyatını göstererek mal sergilenmesi veya tarife, fiyat listesi ya da benzerlerinin gönderilmesi aksi açıkça ve kolaylıkla anlaşılmadıkça öneri sayılacak.
GEREKÇE KABUL EDİLMEYECEK
Yani, ticari kuruluşlar artık, hizmetlerine ilişkin dağıttıkları tarife veya fiyat listesine dayanarak başvuranlara, 'belirtilen fiyatların veya nitekillerin değiştirildiği ya da belgede basım hatası olduğu' gibi gerekçeler öne sürerek kurtulamayacak. Tarife veya fiyat listelerinde satış ya da hizmet sunumu yapmak zorunda kalacak.

Radikal