PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taksicilerin korsan isyanı


MetinCeylan
04-06-2008, 22:44
http://www2.internethaber.com/images/news/20218.jpg
Taksicilerin korsan isyanı
06 Nisan 2008 Pazar 22:36
İstanbul'da korsan taksilerin sayısı yasal olanların 5 katı.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, taksici esnafının, kentte faaliyet gösteren binlerce “korsan taksiden” şikayetçi olduğunu belirterek, bu konuda bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi.
BİNLERCE KORSAN TAKSİ VAR

“Korsan” faaliyet gösteren taksilere ilişkin açıklama yapan Kaçanoğlu, son dönemlerde bu taksilerin arttığını vurgulayarak, “İstanbul'da yasal olarak çalışan 18 bin taksi var. Bunun en az 5 katını kapsayan binlerce korsan taksi var” dedi.
HER SOKAK BAŞINDA KORSAN TAKSİ VAR

Taksici esnafının bu durumdan çok şikayetçi olduğunu ve “korsan taksiciler” ile aralarında kötü olaylar yaşanabileceğinden endişe ettiğini söyleyen Kaçanoğlu, şöyle konuştu: “Her caddede, her sokak başında bir korsan taksi var. Ayrıca sarı renkte olan ve başka illerden gelen “59” ya da başka plakalı korsan taksiler İstanbul'da cirit atıyor.
Bunlar artık öyle ileri gidiyorlar ki tarife broşürü bastırıp, evlere dağıtıyorlar. Ücret tarifesi içeren broşürler hazırlıyorlar. Böyle bir furya hiçbir meslek gurubunda görülmemiş. Böyle bir şey olmaz. “
DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ

Kaçanoğlu, vergisini ödemekte, evine ekmek götürmekte güçlük çeken taksici esnafına yapılan bu uygulamanın büyük haksızlık olduğunu belirterek, “Bunlara bir an önce 'dur' deme zamanı geldi” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLAR KORSAN TAKSİYE NE CESARETLE BİNİYOR”

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün “korsan taksileri” önlemek için bir çalışma yaptığını öğrendiğini anlatan Kaçanoğlu, “Bize, korsan taksicilerle ilgili olarak esnafımızdan binlerce şikayet telefonu ve faksı geliyor. Emniyetin yaptığı çalışma yüreğimize su serpti” diye konuştu.
KORSANA BİNMEK TEHLİKELİ

Semih Kaçanoğlu, vatandaşların korsan taksilere binmesinin tehlikeli olduğuna işaret ederek, “Vatandaşlar, kim olduğu belli olmayan bu insanların aracına ne cesaretle biniyorlar anlamış değilim” dedi.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135880