PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadıköy'de miting günü!


MetinCeylan
04-06-2008, 22:23
http://www2.internethaber.com/images/news/59891.jpg
Kadıköy'de miting günü!
06 Nisan 2008 Pazar 21:50
Sosyal Sigortalar ve G. Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na tepki mitingi küçük gerginlikler dışında olaysız sona erdi


Bazı sendika, meslek odası ve sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan "Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek Platformu" üyeleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi istemiyle Kadıköy’de miting yaptı. Grup içinde sözlü sataşma sonucu çıkan kavgayı, çevrede güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri ayırdı.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup, çeşitli pankart ve dövizler taşıyarak ve sloganlar atarak Kadıköy İskele Meydanı’na yürüdü.
Burada düzenlenen mitingde konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na karşı çıktıklarını belirterek, sağlığın bir **** haline getirildiğini savundu.
HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN ALANLARDAYIZ
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik haklarına sahip çıkmak için alanlarda olduklarını dile getirerek, emekçilerin ve emek örgütlerinin geleceğini tehdit eden, kazanılmış haklarını ellerinden alan uygulama ve düzenlemelerin birbiri ardında gündeme getirildiği zorlu bir süreç yaşandığını ileri sürdü.
KAPİTALİZMİN BEKÇİLERİ
Dünyanın pek çok ülkesinin, "kapitalizmin bekçileri" IMF, Dünya Bankası, Avrupa Birliği gibi örgüt ve kurumlar tarafından "kuşatma altına alındığını" ifade eden Dinçer, "Türkiye, başrolünde egemenlerin bulunduğu bir kayıkçı kavgasının içinde ilerliyor. Bu kavganın kazananı her zamanki gibi yine egemenler oluyor. Emekçiler, halk, bu kavganın ezileni olmaya devam ediyor" diye konuştu.
BU GAYRİ VİCDANİ YASAYI DURDURUN
TTB Merkez Konseyi üyesi Ali Çerkezoğlu da TBMM’de 2 gün sonra görüşülmesine devam edilecek yasa tasarısının geçmemesi için eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, "AK Parti Hükümeti’ne, milletvekillerine, onlara doğrudan ya da dolaylı destek veren kişi ve kurumlara sesleniyorum; bu gayrı vicdani yasayı durdurun" dedi.
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul’un da katıldığı miting, Grup Yorum’un
konserinin ardından sona erdi.

Bu arada, mitinge katılanların dağıldığı sırada bir grup içinde sözlü sataşma sonucu çıkan kavgayı, çevrede güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri ayırdı.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135874