PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peynir helvası Avrupa'ya tanıtıl


MetinCeylan
04-06-2008, 20:44
http://www.haberaktuel.com/images/news/23962.jpg 06 Nisan 2008 / 20:30

Peynir helvası Avrupa'ya tanıtılacak
Türkiye'nin 5 Avrupa ülkesiyle ortaklaşa yürüttüğü ''Yemek Kültürü-Yerel Kültür'' adlı AB projesi kapsamında, Bulgaristan'ın Sofya kentinde Çanakkale'nin yöresel tatlısı peynir helvası tanıtılacak.


Çanakkale Belediyesi Dış İlişkiler Koordinatörü Hayriye Uyav, Türkiye, Bulgaristan, İtalya, Slovakya, Romanya ve Macaristan'ın ortaklaşa yürüttüğü "Yemek Kültürü-Yerel Kültür" adlı AB projesi çerçevesinde, 10-19 Nisan tarihlerinde Bulgaristan'ın Sofya kentinde bir etkinlik düzenleneceğini söyledi.
Kültürlerarası kaynaşmanın hedeflendiği projede, kaynaşmanın aracı olarak yemek kültürünün kullanılacağını belirten Uyav, projede yer alan ülkelerin 10 gün boyunca kendi yöresel yemeklerini tanıtacağını, profesyonel aşçıların bu etkinlikte yer alacağını ifade etti.

Söz konusu projeye katılacak Çanakkale ekibinin, etkinlikte kentin yöresel tatlısı olan peynir helvasını tanıtacağını anlatan Uyav, "Bu projenin asıl amacı, ırkçılık ve yabancı düşmanlığını önlemeye yönelik risklerin azaltılması. Projede, birçok Avrupa ülkesi yeralıyor" dedi.

Uyav, "Yemek kültürlerimizi kullanarak, birbirimizi daha iyi tanımaya çalışacağız. Yemek kültürünün, bireysel kültüre yansımalarını göreceğiz. Etkinlikte Çanakkale'ye özgü peynir helvasının yanı sıra yöremize ait yemeklerin uygulamalı olarak tanıtımını da yapacağız" diye konuştu.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Peynir-helvasi-Avrupaya-tanitilacak-haberi-121561.html