PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Bayburt Bayburt olalı böyle güzellik görmedi"


MetinCeylan
04-06-2008, 20:41
http://www.haberaktuel.com/images/news/23960.jpg 06 Nisan 2008 / 20:21

"Bayburt Bayburt olalı böyle güzellik görmedi"
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, ''Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi'' sözünü tersine çevirmek için Bayburt'ta konser verecek.




Orkestranın Genel Müzik Direktörü Rengim Gökmen, hedeflerini "Bayburt Bayburt olalı böyle güzellik görmedi" sözleriyle açıkladı.

Bir gün Bayburt'a senfoni orkestrası gelir. Tüm Bayburt halkı bu konseri izlemek için davetlidir. Konser sonunda bir gazeteci, Bayburtlu bir vatandaşa senfoni konserini nasıl bulduğunu sorar. Bayburtlu cevap verir: "Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi"

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu sözü tersine çevirmek için Bayburt'ta konser verecek. Orkestra, turne kapsamında 15 Nisan'da Trabzon, 17 Nisan'da Bayburt'ta seyirci karşısına çıkacak.

Orkestranın genel müzik direktörü Rengim Gökmen, turnede Bayburt durağına büyük bir önem verdiklerini belirterek "Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi' sözü, 'Bayburt Bayburt olalı böyle güzellik görmedi'ye dönüşecek. Bu değişecek" dedi.

Gökmen'e göre Bayburtlunun senfoni orkestrası hakkındaki yorumu da yanlış biliniyor. Gökmen hikayenin aslını ise şu sözlerle anlattı:

"Soru sorulan Bayburtlu, önce şöyle demiş. 'Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi'. Gazeteci, 'peki beğenmediniz mi?' diye sormuş. 'Beğendim, beğendim aslında da demiş. Bütün fa diyezleri fa naturel çaldılar'. Yani, o kadar iyi biliyor ki onun için öyle konuşuyor"

17 Nisan'daki konserde Bayburt seyircisi, klasik müzik parçalarının yanı sıra, devlet opera ve balesi solist sanatçılarından Bariton Tuncer Tercan'ın seslendireceği türküleri de senfoni orkestrasının yorumuyla dinleme fırsatını bulacak.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Bayburt-Bayburt-olali-boyle-guzellik-gormedi-haberi-121559.html