PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şampiyonluğa tekrar sarıldık!


MetinCeylan
04-06-2008, 18:52
http://www2.internethaber.com/images/news/59881.jpg
Şampiyonluğa tekrar sarıldık!
06 Nisan 2008 Pazar 18:41
Turkcell Süper Lig'de Sivasspor'u 2-1 yenen Beşiktaş'ta, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'dan iddialı açıklamalar...


Turkcell Süper Lig'de Sivasspor'u 2-1 yenen Beşiktaş'ta, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ''Bugünkü güçlü Sivasspor karşısında aldığımız 3 puan bizim şampiyonluğa tekrar sarılmamız demektir'' d
edi.
Ertuğrul Sağlam, maçın ardından yaptığı açıklamada, bugün maça çıkarken, futbolcularıyla yaptığı konuşmada, kazandıkları takdirde özellikle bundan sonraki fikstür avantajlarının ön plana çıkacağını ve büyük bir avantaj kazanacaklarını söylediğini bildirdi.

Bugün güçlü Sivasspor karşısında aldıkları 3 puanın şampiyonluğa yeniden sarılmaları anlamına geldiğini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:
ALİHİMİZE HATALAR YAILMAYA DEVAM ETMEZSE...

''Özellikle sezon başından beri yaşadığımız şanssızlıkları hesaba katarsak, bir de ligin son 3 haftasındaki aleyhimizde yaşadığımız sıkıntılar eğer bundan sonraki dönemde, son 5 haftada devam etmezse, şunu çok samimi bir şekilde iddia ediyorum ki herkesin beklentisinin tam tersine ligi çok daha değişik bir yerde bitirebileceğiz diye umut ediyoruz.
BURASI TÜRKİYE
Ama burası Türkiye tabii ki. Her an herşey değişebiliyor, bütün dengeler altüst olabiliyor. O yüzden bugünkü karşılaşmanın değerini bilip, bundan sonraki kalan 5 karşılaşmamızı da kazanmak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Diğer taraflarda neler olur onu da hep beraber göreceğiz.''
ÖNEMLİ POZİSYON VERMEDİK

İyi bir mücadele sergilediklerini, özellikle ikinci yarının ilk 15-20 dakikalık bölümünde, farkın 4'e 5'e çıkabileceği dönemlerde çok basit gol pozisyonlarını değerlendirmediklerini anlatan Sağlam, daha sonraki dönemde de rakibin baskısı var gibi gözükse de önemli bir pozisyon vermediklerini bildirdi.

Son dakikalarda yedikleri golün de kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Sağlam, ''Çünkü rakibimizle olan ikili avaraj konusundaki avantajımızı elimizden alacak'' dedi.

Eksiklerine karşın sahada görev yapan futbolcularının, bugün giydikleri formanın ağırlığını tam olarak üzerlerinde hissettiklerini vurgulayan Sağlam, ''Ve sorumluluklarının bilincinde olan insanlar olarak çok iyi mücadele ettiler. Onları tebrik ediyorum. Sivasspor'a da başarılar diliyorum'' diye konuştu.

''BİZE ÇOK KOLAY KARTLAR VEREBİLİYORLAR''


Sağlam, Beşiktaş'ın sürekli bir kart sorunu yaşadığının belirtilmesi üzerine, şöyle konuştu:

''Biz kendimize bakan tarafıyla değerlendirmemizi yaptımız zaman tabii ki bu konuda bir sıkıntımız olduğunu söyleyebiliriz. Ama madalyonun bir de diğer yüzü var tabii ki. Bize bakmayan, yani o kartları veren insanlara yönelik tarafı var ki şunu da çok rahat söyleyebilirim, çok kolay kartlar verebiliyorlar bize karşı. Bugüne kadar bunu da hiç söylemedim ama artık söylemek zorundayız. Tabii ki bizim belki bir sıkıntımız, zaafımız ve eksikliğimiz var ama tam anlamıyla da açıkçası oyuncularımızı suçlamak istemiyorum. Son dönemde baktığımız zaman bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu da hep beraber çok rahatlıkla görebiliriz.''
SADECE BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL

Fenerbahçe-Kayserispor maçındaki tartışmalı pozisyonların hatırlatılması ve Fenerbahçe'nin kazandığı ortamda oyuncularını bu maça motive etmek için zorlanıp zorlanmadığının sorulması üzerine, bu konuda sıkıntı duyduklarını ifade eden Sağlam, ''Öbür konu sadece bizim sorunumuz değil, tüm ülkenin sorunu, dünkü karşılaşmada yaşanan sıkıntı. Dolayısıyla ben o konuyla alakalı, maçı yöneten hakemle birşey konuşmak istemiyorum'' dedi.

SİVASSPOR CEPHESİ

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise bugün kazanmak istediklerini belirterek, ''Kazanmaya odaklanmış bir takım olarak evimizde kazanıp şampiyonluk yolundaki iddiamızı daha da çoğaltmak istiyorduk. Ama maalesef istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık'' diye konuştu.
GURUR DUYUYORUM

Yenilmelerine karşın güzel şeyler yapmayı sürdürdüklerini dile getiren Uygun, ''Futbolcu kardeşlerimle gurur duyuyorum. O kadar kısıtlı ve mütevazi bir kadroyla ellerinden geldiği kadar en iyisini sahaya yansıtmaya çalışıyorlar. Hiçbir şeyden de etkilenmiyorlar. Eğer bugün herhangi bir suç unsuru varsa da o zaten benimdir'' dedi.
HEDEFTEN ŞAŞMAYIZ

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedeflerinin sürdüğünü ifade eden Uygun, ''Kalan maçlar ne olursa olsun, herkesin puan kaybedeceğini düşündüğümüz bir ortamda hiçbir zaman hedeften şaşmayız'' diye konuştu.




Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg