PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : '16 milyon oy almış parti, milletin kendisidir'


MetinCeylan
04-06-2008, 18:12
http://www.haberaktuel.com/images/news/23658.jpg 06 Nisan 2008 / 18:03

'16 milyon oy almış parti, milletin kendisidir'
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ''Hiç kimse millete rağmen bir şey yapamaz. 16.5 milyon oy almış bir parti, milletimizin kendisidir'' dedi.


Bakan Eker, bir düğün salonunda yapılan AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye 7 yıl önce yüksek enflasyon ve ekonomik krizler altında inlerken, milletin AK Parti'yi kurmaya karar verdiğini söyledi.

''AK Parti Türkiye demektir'' diyen Eker, AK Parti'nin 2 genel ve 1 yerel seçimden zaferle çıktığını vurguladı.

Eker, şöyle devam etti:

''İktidardayken AK Parti kadar oyunu yükselten başka parti yoktur. Partimiz 80 ilden milletvekili çıkarmıştır. Hiç kimse millete rağmen bir şey yapamaz. 16.5 milyon oy almış bir parti, milletimizin kendisidir. Milletimiz bunu kaydedecektir. AK Parti'nin gündemi, Türkiye sevgisidir. Başka bir gündemi de yoktur. Yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu millet durduk yere iktidara oyunu artırarak vekalet vermez. AK Parti milletin birikmiş sorunlarını bir bir çözdü. Gece gündüz çalışılarak, Türkiye bugün dünyanın 200 ülkesi içinde 17'nci büyük ekonomiye sahip ülkesi haline getirildi. Gece gündüz çalışılmasa bunlar olur muydu? Binlerce proje hayata geçer miydi?''

Bakan Eker, son yapılan kamuoyu yoklamalarında AK Parti'nin oy oranının yüzde 50'ler civarında göründüğünü bildirdi.

-''GAP'TA 1 MİLYON HEKTAR DAHA SULANACAK''-

GAP'ta yavaşlayan sulama projelerine büyük oranda kaynak ayrılarak yeni bir hamle başlatıldığını ifade eden Eker, ''GAP'ta 1999 yılından itibaren sadece 260 bin hektar alan sulamaya açıldı. Biz projeye aktarılan kaynakla, yeni dönemde 1 milyonun üzerinde alanı sulamaya açacağız'' diye konuştu.

Bu ay içinde çiftçilere doğrudan gelir desteği paralarının da aktarılacağını bildiren Eker, yaklaşık 950 milyon YTL destek parası dağıtılacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ise birilerinin çocukların eline taş ve silah verdiğini belirterek, ''AK Parti gençliğinin omuzlarında büyük bir sorumluluk var. Gençlerin sorumlulukları karşısında daha bilenmiş olmaları gerekiyor'' dedi.

Daha sonra, Gençlik Kolları Başkanlığı için seçime geçildi.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/16-milyon-oy-almis-parti,-milletin-kendisidir-haberi-121537.html