PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Her yerde yağmur var


MetinCeylan
04-06-2008, 18:04
http://www2.internethaber.com/images/news/55843.jpg
Her yerde yağmur var
06 Nisan 2008 Pazar 17:25
Hafta sonu planlarını yağmur nedeniyle erteleyenler, yeni haftada da şemsiyeleri elden düşürmeyin. İşte bölge bölge durum;


Yurdun batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi.

Güney, iç ve batı bölgelerde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara ve Ege ile akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz, İç Anadolunun kuzeybatısı, Marmaranın doğusu ve Batı Karadenizin batısında etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 2 - 4 derece artacak, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de biraz azalacak.

Rüzgar Genellikle güney ve batı, zamanla iç ve doğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yurdun iç ve batı kesimlerinde yağış anında kuvvetli olarak esecek.
İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
- Marmara'da yağış bekleniyor. Yağış güneyinde sağanak şeklinde görülebilir. Pazartesi günü sıcaklık bölgenin doğusunda birkaç derece azalırken, batısında artacak.
- Ege sağanak yağışlı. Pazartesi günü yağış kesilecek, ancak gökyüzüne yine bulutlar hakim olacak. Kıyı kesimlerde sıcaklık 3-4 derece artacak.

- Akdeniz gökgürültülü sağanak yağış alacak. Yağış pazartesi günü Mersin, Adana ve Hatay dolaylarında olacak. Yağış salı günü kesilecek.

- İç Anadolu'da da gökgürültülü sağanak yağışlar var. Yağış pazartesi günü etki alanını ve şiddetini azaltacak.

- Karadeniz'de bulutlar hakim. Bölgenin batısında beklenen yağış pazartesi günü bölge geneline yayılacak, doğusunda sağanak şeklinde görülecek.

- Doğu Anadolu'da da hava bulutlu. Malatya çevreleri yağış alacak. Pazartesi günü yağış zayıf bir şekilde bölge genelinde görülecek.

- Güneydoğu'da da Gaziantep çevrelerinde yağış bekleniyor. Pazartesi günü yağış bölgenin tamamına yayılacak. Sıcaklık azalacak.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135819