PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu yasa dengemizi bozacak


MetinCeylan
04-06-2008, 17:44
http://www2.internethaber.com/images/news/57731.jpg
Bu yasa dengemizi bozacak
06 Nisan 2008 Pazar 16:11
Bu yasaya göre, işletmeciler turistik tesis yapmak için, devlete parasını ödeyip istediği kadar ağaç kesebilecek.


TBMM’de görüşülen yasaya göre, işletmeciler turistik tesis yapmak için, devlete parasını peşin olarak ödeyip istediği kadar ağaç kesebilecek. Uzmanlara göre bu parayla, başka yerlere daha fazla ağaç dikilse bile, doğal denge alt üst olacak.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararından sonra yeniden TBMM’ye sevkedilen Turizmi Teşvik Yasa Tasarısı’nda çok tartışılacak bir değişiklik yapıldı. Hazine’ye ait orman niteliğindeki arazileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devreden tasarı, turistik tesis yapmak üzere tahsis edilen alanda kesilecek her ağaç için, aynı alana 2, bu alanın dışına da 4 ağaç dikilmesini öngörüyordu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndaki alt komisyonda bu hüküm kaldırıldı; artık işletmeci, keseceği ağaçların bedelini peşin olarak Orman Genel Müdürlüğü’ne yatırıp, istediği kadar ağaç kesebilecek.

Komisyon ağaç bedelini de belirledi. Buna göre, tesis yapılacak alanın, 5 katı büyüklüğündeki alanı ağaçlandırmak ve bu ağaçların 3 yıllık bakımı için gereken paranın ödenmesi gerekiyor. Bu bedel de, bu yıl için, hektar başına 25 bin YTL

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135844

morciii
04-06-2008, 21:17
hönnkkk yaniii