PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bush ve Putin anlaşamadı


MetinCeylan
04-06-2008, 17:42
http://www2.internethaber.com/images/news/37049.jpg
Bush ve Putin anlaşamadı
06 Nisan 2008 Pazar 15:36
ABD Başkanı Bush ve Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün Soçi'de yaptıkları görüşmede, füze kalkanı konusunda aralarındaki farklılıkları gideremediler, ancak iki ülke ilişkilerinin geleceği için ''stratejik çerçeve'' konusunda anlaştılar.


Putin, Bush ile görüşmelerden sonra düzenlenen basın toplantısında, ortak deklarasyonu okuyarak, ''Amerikan tarafı kaygılarımızı dinledi'' dedi.

Bush ile 8 yıllık görevi boyunca sürdürdüğü ilişkinin ''çoğunlukla olumlu'' olduğunu ifade eden Putin, ''Bazen diyalog oluşturmak çok zor oldu. Ülkelerimiz arasında mevcut sorunlar konusunda hala anlaşmazlıklar var. Ortak payda bulma çalışmaları çok kolay değildi'' ifadelerini kullandı.

Ortak deklarasyonda, ABD ve Rusya'nın potansiyel füze tehditlerine karşı bir sistem oluşturulmasıyla ilgilendiği belirtilerek, Rusya ve ABD'nin füze kalkanı konusunda diyaloğu yoğunlaştırmaya ve yeni ABD önerilerinin Moskova'nın kaygılarını hafifletebileceğine dikkat çekildi.

Deklarasyonda, Rusya'nın ABD'nin Çek Cumhuriyeti ve Polonya'daki füze kalkanı planlarına karşı olmaya devam ettiğine özellikle vurgu yapıldı.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135840