PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlhan Selçuk 35 gün önce sinyali vermiş:


ALONE53
04-05-2008, 17:08
İlhan Selçuk 35 gün önce sinyali vermiş: Yargı kapatma kararına doğru gidiyor, bana haber verdiler


Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yaşı gerekçe gösterilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un, AK Parti'ye kapatılma davası açılacağını çok önceden bildiği kesinleşti.



Vakit'in haberine göre, Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yaşı gerekçe gösterilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, ancak yurtdışı çıkış yasağı konulan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un, AK Parti'ye kapatılma davası açılacağını çok önceden bildiği ortaya çıktı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti hakkında 14 Mart 2008 tarihinde kapatma davası açmıştı. İlhan Selçuk, AK Parti hakkında kapatma davası açılacağını 7 Şubat 2008 tarihinde, kapatma davasından 35 gün önce birçok dostu ile açık açık defalarca konuşmuş.

"NORMAL YOLLARDAN

BUNLARI MÜMKÜN DEĞİL..."

İlhan Selçuk, Şubat ayı başında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'la yapmış olduğu görüşmede, "Gidiyor, yani her şey elden gidiyor, tuhaf bir durum var, bakalım ne olacak, şimdi. Yalnız 2 tane şey var. Eğer kapatma davası açılırsa, bir de üstüne ekonomik kriz gelirse, Türkiye biraz karışırsa belki bir umut doğabilir. Çünkü normal yollardan bunları mümkün değil yani" demiş.

"YARGI KAPATMA KARARINA

DOĞRU GİDİYOR"

İlhan Selçuk'un, Şubat ayının ilk haftasında, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'la yapmış olduğu bir başka görüşmede ise, "İyidir, iyidir. Zannediyorum yargı da yürüyecek. Bunlar da yürüyecek, yargı da yürüyecek. Bir yerde bir hesaplaşma olacak herhalde. Yani şöyle bir şey aklıma geliyor; YARGI KAPATMA KARARINA DOĞRU GİDİYOR, HABERİNİ DE VERDİLER. Kapatma kararını verdiği anda bunlar da diyecekler ki; biz milli iradeyiz, şey başlayacak. Ben milli iradeyim diyecek, birtakım şeyler yapmaya çalışacak, çünkü göğsünde KAPATILMIŞTIR levhası dururken, AKP bir şey yapamaz. Bir şey yapabilir, isim değiştirir. ANAYASA MAHKEMESİ SON OLARAK KENDİSİNİ TASFİYE EDİLMEDEN BU AKP HAKKINDA PARTİNİN KAPATILMASI KARARINI VERİRSE, O ZAMAN ORTALIK BÜSBÜTÜN BİRBİRİNE KARIŞIR" ifadelerini sarfettiği ileri sürülüyor.

KAPATMA DAVASI İLHAN'A

MALUM OLMUŞ!

İlhan Selçuk, "YARGI KAPATMA KARARINA DOĞRU GİDİYOR, HABERİNİ DE VERDİLER" bilgisinin kendisine nereden geldiği şeklindeki soruya, "Gazetemizin Ankara'da istihbarat kaynakları vardır. Bu kaynaklar tahminlerde de bulunurlar. Biz de kendi aramızda bu bilgileri değerlendiririz. Zaten Yargıtay Başsavcısı da dava açmadan önce AKP'yi uyarmıştı. Davanın açılacağını bilmek için bu bilgiler yeterlidir" diyerek komik bir cevap veriyor. İlhan Selçuk, Şubat ayının ikinci haftasında yaptığı açıklamada ise kendisine yöneltilen "Asker gelebilir mi artık İlhan" şeklindeki bir soruya "Eee, mecbur olacak. Ortalık birbirine girdi mi çok şey gibi görünen adamlar sinerler" diyerek askere bağladığı umudu ortaya koyuyor.

MORAL TAKVİYESİ "DARBE"

Konuşmaları hakkında bir de savunma yapan Selçuk, darbe ile ilgili iddialarını hasta bir yakınının moralini düzeltmek için yaptığını belirterek şöyle diyor: "Bu görüşmeler, hasta olan halazademi dünyaya katmak için söylenmiş beyanlardır. Benim görüşlerim bellidir... Telefon konuşmalarımdaki ileri geri söylemler o anki hissiyatımdır. Benim gerçek görüşlerim yazılarımdadır."

İŞTE İLHAN SELÇUK'UN DARBE İNCİLERİ

Ayrıca İlhan Selçuk, Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'la yapmış olduğu görüşmelerde sık sık Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yi kapatacağı öngörüsünde bulunuyor.

10 Şubat 2008'deki görüşmede İbrahim Yıldız'ın "Anayasa Mahkemesi herhalde bütün bunları dikkate alacaktır diye düşünüyorum abi" şeklindeki sözlerine İlhan Selçuk, "Vallaha Anayasa Mahkemesi eğer radikal bir karar alır da siyasal iktidar partisini kapatırsa türban bir yana, Türkiye başka bir sürece girer. KAPATMASI DA GEREKİR BANA SORARSAN. YANİ BAŞKA BİR ÇIKIŞ YOLU GÖRMÜYORUM. Ne olacak o zaman; hemen başka bir parti kuracaklar iktidardakiler, ama gayr-i meşru duruma düşmüş olacaklar" diyor..

AYDIN DOĞAN, TURGAY CİNER,

MEHMET EMİN KARAMEHMET, İNAN

KIRAÇ GAZETEYE FİNANSMAN SAĞLIYOR

İlhan Selçuk, "Cumhuriyet gazetesinin şu anki hissedarlarını ve gazete yöneticilerinin kimler olduğunu" şöyle açıklıyor:

"Cumhuriyet gazetesinin asli sahibi Cumhuriyet Vakfı'dır. Cumhuriyet Vakfı'nın iştiraki olan birden çok şirket vardır. Gazeteye finansman temin etmek amacıyla Vakıf bünyesinde Yenigün Holding A.Ş. isimli şirket bu şirketlerden birisidir. Bu şirketin hissedarları; Turgay CİNER'den Mehmet Emin KARAMEHMET'e, Aydın DOĞAN'dan İnan KIRAÇ'a kadar yaklaşık 185 kişidir. Ancak bu şirketin söz ve yetki sahibi imtiyazlı ortağı Cumhuriyet Vakfı'dır."

Bilindiği gibi, Mehmet Emin Karamehmet, Aydın Doğan ve İnan Kıraç, terör örgütü sanığı olarak gözaltına alınan İlhan Selçuk şartlı olarak serbest bırakıldığında, geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuşlardı.

ÇANKAYA BELEDİYESİ, KAYNAKLARINI

CUMHURİYET'İN HİZMETİNE SUNMUŞ

İlhan Selçuk, Ankara'nın Çankaya ilçesinde Ankara Temsilciliği için yeni kiraladıkları binalarının restorasyonu ve eski binadan taşınma masraflarını Çankaya Belediyesi ve Aydın Doğan'ın karşıladığını açıklıyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilciliği'ne ait binanın sahibinin Aydın DOĞAN olduğunu dile getiren İlhan Selçuk, "Aydın DOĞAN taşınmamız karşılığında, taşınmadan kaynaklanan giderlerimiz konusunda bize yardımcı olacaktı. Yine yeni taşınacağımız bina Çankaya Belediyesi sınırlarında olduğundan Çankaya Belediyesi'nin restorasyonda desteği olacaktı" demiş.

"APTAL AYDIN DOĞAN"

Selçuk, görüşmelerinde sık sık medya olarak yalnızlıklarına da atıfta bulunarak, medya patronları için ağır hakaretlerde bulunuyor: "APTAL AYDIN DOĞAN'la APTAL TURGAY CİNER ve APTAL MEHMET KARAMEHMET birbirleri ile uğraşırken adamlar aldılar ele şimdi."