PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hafta sonunda hava: Haritalı rapor


kayısıkentli
04-05-2008, 02:22
Türkiye genelinde 2-3 gün daha bahar yağmurları devam edecek. Sıcaklık nisan ayı ortalama değerlerine yakın.. İstanbul’da pazar gününe kadar yağmur var. Bölge bölge 5 gün

Zaman zaman sağanak şeklinde olacak bu yağışlarla birlikte sıcaklık nisan ayı ortalama değerlerine yakın seyrediyor.
İstanbul’da pazar gününe kadar devamlı olmasa da aralıklı olarak yağmur olacak. Bugün yağmur oldukça hafif ve her yerde görülmeyecek. Pazar günü ise öğleden sonra hava açabilir. Rüzgar yine hafif, sıcaklık 15 dereceye yakın. Ankara’da pazartesi gününe kadar yağmur devam edecek, hafta sonu yağış sağanak şeklinde. İzmir’de pazar günü öğle saatlerine kadar zaman zaman yağmur var, lodos fazla sertleşmeyecek. Bursa üç gün daha yağmurlu, Adana bulutlanıyor. Bugün İstanbul 14, Bursa 15, Ankara 13, İzmir 19, Adana 23 derece.
http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Marmara Bölgesi’nde iki gün daha hava bulutlu, aralıklı olarak yağmurlar sürecek. Rüzgar lodos yönlü ve hafif, o nedenle hissedilen sıcaklık fazla düşmüyor. Marmara’da yarın gece kuvvetlenecek yağmur, pazar akşamı kesilecek. Bugün Edirne 13, Çanakkale 14, Sakarya 15 derece.

http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif İç Anadolu’da bugün daha çok kuzeyde, Eskişehir-Ankara, Sivas arasında yağmur geçişleri olacak, ancak bölge genelinde hava bulutlu. Hafta sonu rüzgar biraz sertleşecek. Yarın bölgenin batısında dar bir alanda yağmur bekleniyor ve hava daha ılık olacak. Pazar günü ise yağmur bölge genelinde görülecek. Konya ve Eskişehir 14, Sivas 10 derece.

http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Ege Bölgesi’nde yağmur hafif, hava genelde bulutlu. Yarın yağmur özellikle Aydın-Muğla arasında şiddetlenerek, sağanak şeklinde yağacak. Hafif esen lodostan dolayı ise hava ılık. Pazar günü kıyılarda yağmurun zayıflaması ile güneş görülebilecek. Bugün Denizli 17, Muğla 16, Kütahya 15 derece.

http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu da bulutlanma artıyor, bugün sadece Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep çevresinde kısa süreli yağmur görülebilir. Mersin-Adana arasında lodos kuvvetli esecek. Pazar günü Akdeniz ve Güneydoğu’da gün içinde sağanak yağmur bekleniyor. Antalya 21, Diyarbakır 16 derece.

http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Doğu Anadolu genelinde bugün olduğu gibi pazar günü de hafif bahar yağmurları olacak. sıcaklıklar biraz düştü. Yarın hava parçalı bulutlu ve Erzurum çevresinde bulutlu olacak. Erzurum 5, Malatya 12, Van 8 derece.

http://www.ntvmsnbc.com/Site_Elements/dotBlack.gif Karadeniz Bölgesi’nde daha çok Ordu-Artvin arasında yağmur var, hava da serinledi. Bolu ve Zonguldak’ta da yağmur hafif olarak sürüyor. Yarın sadece Batı Karadeniz yağmurlu. Trabzon 9, Samsun 10, Bolu 14 derece.
BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK YORUMLU HAVA HARİTALARI (http://www.haber7.com/pg-view.php?pg_galleries_id=1030)