PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Bu ülkenin çimentosuyuz"


MetinCeylan
04-04-2008, 21:50
http://www.haberaktuel.com/images/news/23784.jpg 04 Nisan 2008 / 21:22

"Bu ülkenin çimentosuyuz"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, ''Biz bu ülkenin çimentosuyuz. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü devamlı olarak korumak ve kollamakla görevliyiz''dedi.




Çetinkaya, İl Özel İdare Kültür Sitesi toplantı salonunda yapılan, AK Parti Giresun Kadın Kolları 2. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarın görevde olduğu 5 yılı aşkın zamanda yaptığı hizmetlerle halkın teveccühünü kazandığını, yaptığı hizmetlerle de bunu artırarak sürdürdüğünü söyledi.

AK Parti'nin bir hizmet partisi olduğunu, yaptığı icraatlarla da bunu halka gösterdiğini anlatan Çetinkaya, ''Biz bu ülkenin çimentosuyuz. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü devamlı olarak korumak ve kollamakla görevliyiz. Türkiye'nin bir çakıl taşı için canımızı feda ederiz. Bu kadar ülkeye önem veririz. O sebeple hangi düşünceden olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, hangi dinden olursa olsun bizim için fark etmez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız diyen herkesin başımızın üzerinde yeri var'' diye konuştu.

Konuya bu anlayışla yaklaştıklarını belirten Çetinkaya, ''Bizim üç kırmızı çizgimiz var. Biz, dinsel milletçiliğe karşıyız. Biz, ırka dayalı milletçiliğe karşıyız. Biz, bölgesel milletçiliğe karşıyız. Çünkü bu, toplumların birlik ve bütünlüğünü bozar. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ikinci maddesinde yer alan ifade, AK Parti'nin en önemli ilkesi ve olmazsa olmazıdır'' dedi.

-AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ CANİKLİ-

AK Parti Grup Başkanı Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli de Türkiye'nin önündeki süreçte siyasi anlamda çalkantılar ve hareketlenmeler yaşayacağını söyledi.

Bazılarının kendilerini rotanın dışına çıkarmak için bir takım çabalar içinde olabileceğini ifade eden Canikli, şunları söyledi:

''Kesinlikle bunlara itibar etmeyelim. Tek vücut olarak kalalım. Arkadaşlarımızla istişare edelim. Genel merkezimizin, partimizin, başta sayın başbakanımız olmak üzere bu konuda atacağı adımlar, alacağı kararların en iyisi olacağına yürekten inanın ve bunları destekleyin.

Burada en önemli olan tabi milletimizin dualarıdır. Bu dualar olduğu sürece, bu duaların arkası kesilmediği sürece, biz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yolumuzda elbette, zaman zaman ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağız. Ancak, bunlar aşılacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın''

Kongreye, AK Parti Giresun milletvekilleri Ali Temür, Hacı Hasan Sönmez, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel ile partililer katıldı.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Bu-ulkenin-cimentosuyuz-haberi-121234.html