PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zanlılar mahkemede tövbe etti


MetinCeylan
04-04-2008, 19:15
http://www.haberaktuel.com/images/news/23763.jpg 04 Nisan 2008 / 19:00

Zanlılar mahkemede tövbe etti
Sanıklardan bazıları artık tövbe ettiğini belirtirken, bazıları da hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.


Beyoğlu'nda "Hacıhüsrev" olarak bilinen İstiklal Mahallesi'nde "Hırsızlık, yan kesicilik, kapkaç" gibi suçlardan dolayı gözaltına alınan 38 tutuklu sanığın yargılanmasına bugün başlandı. Sanıklardan bazıları artık tövbe ettiğini belirtirken, bazıları da hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.

İstanbul Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan duruşmaya; 22'si kadın 38 tutuklu sanık katıldı. Hırsızlık, yan kesicilik, kapkaç gibi çeşitli suçlamalarla hakim karşısına çıkan Hacıhüsrevliler, iddiaları reddetti. Lider olduğu ileri sürülen 71 yaşındaki Mükerrem K., "Herşey Hacıhüsrev'de yaşadığım için başıma geldi." dedi. Hırsızlık ve yankesicilik yapmadığını, 30 sene önce bu işleri bıraktığını belirten Mükerrem K., "Yapmıyorum bu işleri. Evimden 100 metre öteye bile gidemiyorum. Gençliğimde cahilliğimde yaptım. Şimdi yaşlıyım, yapamıyorum." diye konuştu.

58 yaşındaki Mükerrem Ç. ise, şeker hastası olduğunu ve yakalandığı zaman çok rahatsızlandığını belirterek, "Şekerim 500'e çıkmıştı. İddianamedeki olayların hiçbirini gerçekleştirmedim. Polisler beni aldığında koma halindeydim. Hiçbir şeyi hatırlamıyorum ve bu nedenle eski ifadelerimi kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Birçok hırsızlık suçundan cezaevine girdiğini, ancak 5 yıl önce tövbekar olup bu işlerden elini ayağını çektiğini söyleyen Vildan G. ise, iddiaları kabul etmezken, Pervin T. de 5-6 yıldır suç işlemediğini iddia etti. Diğer sanıklar da ağız birilği etmiş gibi tövbe ettiklerini, hırsızık yapmadıklarını öne sürdü.

Oyacan Ş. isimli sanık ise, "Artık bu işleri yapmıyorum. Alkol ve uyuşturucu kullandığım için hiçbir şey hatırlamıyorum" derken Burhan Tanrısevergil ise, "Ne için yattığımı bile bilmiyorum. Alkolik bir adamım. Ne yaptığımı ne konuştuğumu bilmiyorum" diye konuştu.

Hamiyet Yeşilliler de, sinir hastası olduğunu ve kardeşlerinin soyadlarını bile hatırlamadığını ileri sürdü. Diğer sanıklar da suç örgütüyle bir ilgilerinin olmadığını ve hırsızlık yapmadıklarını ifade etti.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Zanlilar-mahkemede-tovbe-etti--haberi-121196.html