PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cinayeti köpek çözecek


MetinCeylan
04-04-2008, 19:13
http://www2.internethaber.com/images/news/53084.jpg
Cinayeti köpek çözecek
04 Nisan 2008 Cuma 18:36
Adana'da boğazı kesilerek öldürülen sevgililerin köpeği, cinayeti çözecek.


Adana'da boğazı kesilerek öldürülen sevgililerin köpeği, cinayeti çözecek.

Adana'da, evlerinde 9 yerinden bıçaklanmış ve boğazı kesilmiş halde bulunan Banu Sabah ile Tümer Güler'in köpeğinin, polisin cinayeti aydınlatma çalışmasında kullanılacağı bildirildi.

Bir barda şarkıcılık ve konsomatrislik yapan Banu Sabah ve yaklaşık 1 yıldır beraber yaşadığı bar sahibinin oğlu Tümer Güler'in öldürülmelerinin tek tanığı olan melez Papilom cinsi köpeğin, güvenlik güçleri tarafından cinayetin şüphelileri ile karşı karşıya getirileceği ve göstereceği tepkinin uzmanlarca ölçüleceği öğrenildi.

Cinayet sırasında evde olan ve öldürülen sahiplerinin başında beklerken bulunan, olayın ardından hayvan barınağına götürülen köpeğin, cinayetin aydınlatılabilmesi için çok yönlü araştırma yapan polislere yardımcı olmasının sağlanmasına çalışıldığını bildiren yetkililer, köpeğin ağır bir ruhsal travma geçirdiğinin de belirlendiğini söylediler.

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, barınağa getirildiği andan itibaren görevli veterinerlerin kontrol altında tuttuğu köpeğin, şahit olduğu cinayet nedeniyle sürekli titrediğini, kendisini sevmek isteyenlere ise saldırgan tavırlar sergilediğini anlattı.

Çıtırık, güvenlik güçlerinin cinayetin aydınlatılması için köpeğin şüphelilere göstereceği tepkiyi ölçmek istemelerini de değerlendirerek, köpeklerin sahiplerine çok bağlı oldukları için bu yöntemin olumlu sonuç verebileceğini söyledi.

Veteriner hekim Muteber Rutbul ise, köpekte herhangi bir darp izine rastlanmadığını, hayvanın yaşadığı ruhsal travmanın tlatılmasının ise zamana bağlı olduğunu açıkladı.

Demetevler Mahallesi'nde önceki gece yaşanan olayda, Banu Sabah ile Tümer Güler 9 yerlerinden bıçaklanmış ve boğazları kesilmiş halde bulunmuştu.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan, öldürülen kadının kocasının sorgusunun sürdüğü ifade edildi.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135649