PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SP: Parti kapatmalar yanlıştır


MetinCeylan
04-04-2008, 13:17
http://www.haberaktuel.com/images/news/11412.jpg 04 Nisan 2008 / 13:15

SP: Parti kapatmalar yanlıştır
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, “Ülkemizde ekonomik rakamlar ve hesaplamalar artık insanımıza inandırıcı gelmiyor” dedi.


Gündoğan, SP Edirne İl Teşkilatı'nda düzenlenen basın toplantısında, ülkenin gün geçtikçe kaosa sürüklendiğini savundu.

Uluslararası krizlerin Türkiye'yi olumsuz etkilediğine dikkati çeken Gündoğan, “Ülkemizde ekonomik rakamlar ve hesaplamalar artık insanımıza inandırıcı gelmiyor. Bir gecede kişi başına düşen milli gelirimiz 7 bin dolar civarına getirilmişti. Şimdi yeni bir hesaba göre 9 bin dolar olmuş. Bu gibi hesap oyunlarıyla işin ciddiyeti kaçmıştır” dedi.

Ekonomik rakamların, hükümet üyelerinin açıklamalarıyla çeliştiğini savunan Gündoğan, şöyle konuştu:
“Hükümet üyeleri çıkıp uluslararası krizler bizi etkilemez diyor. Nasıl etkilemez? Petrolün varili 3 sene öncesine kadar varili 30 dolarken, şimdi 115 dolara çıktı. Bu nasıl etkilemez? Merkez Bankası Başkanı Kayseri'de bir konuşmasında 2008 yılının sonunda (iflaslar yaşanabilir ayağımızı yorganımıza göre uzatalım) açıklaması yaparken hükümet toz pembe bakmaya, baktırmaya devam ediyor.”

Parti kapatmaya karşı olduklarını ifade eden Gündoğan, “Parti kapatmalar yanlıştır, ağır aksak giden demokrasimize vurulmuş bir darbedir. Partileri halk açar, halk kapatır” diye konuştu.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/SP--Parti-kapatmalar-yanlistir-haberi-121113.html