PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : probook tablet format atma


_SoN_
06-25-2014, 14:09
Probook tabletlerde recovery, rom atma, resetleme, yeniden kurulum Nasıl yapılır

Standart tabletlerin güncellenmesi sırasında kullanılan yöntem SD kart içerisine güncelleme dosyalarının yüklenmesi ve MID cihazınızı bununla başlatmanız. Bir nevi boot işlemi. Ancak Probook tabletlerde farklı bir şekilde sistem güncellemesi yapıyorsunuz. Bu tableti 2 yol ile tekrar rom atıp resetleyebilirsiniz. Bana sorarsanız en kısa olanı ve yapabileceğiniz ikinci yoldur. yani tavsiyem 2. yoldur. Gayet kolay aşağıda nasıl olduğunuda anlattım oradan devam edebilirsiniz.

Birinci Yol:

İlk olarak tabletinizi Usb kablosu ile bilgisayarınıza bağlayınız. Bilgisayarınızda USB sürücüleri yüklenmemişse tablet pc’nizi tanımayacaktır. bilgisayarınıza sürücüleri yüklememiz gerekecek.Sırasıyla tablet bilgisayarınızı kapatın. Ses açma (VOL+) tuşuna basılı tutarak Tablet pc’yi bilgisayara Usb kablosu ile bağlayın. Ses tuşuna basılı olarak USB Kabloyu takmanız 3-4 saniye civarında olacaktır. Daha sonra power yani Güç düğmesine 6-7 kez hızlı hızlı basıp bırakın. Eğer cihazınız açılırsa,kapatın ve aynı işlemi tekrar deneyin. Windows otomatik olarak Usb sürücüsü yüklemeye başladıysa başarılı olmuşuz demektir.


Ve geliyouz Asıl işleme.

Bu Linkten (http://www.pro2000.com.tr/%28S%28x5qtcxity04mqmpd5dzhd5do%29%29/Runner.aspx?PG=Support) LiveSuit.rar isimli dosyayı ve cihazınıza ait en güncel rom dosyasını indirin. ( açılan pencerede Driver İndirme Merkezinden tabletinizi seçin. Başlata basın açılan Driver ve Windows 8 Yükseltme Kılavuzu sayfasından öncelikle LiveSuit.rar dosyasını ve ardından en son tarihli rar dosyasını indirin.)

Programı açtığınızda Select Img kısmına tıklayın ve indirdiğiniz .img uzantılı dosyayı seçin. Yes seçeneğine tıklayın. Bu dosyayı Probook resmi sitesinde bulabilirsiniz.

Daha sonra cihazınızı başta belirttiğimiz gibi bilgisayara takın. Ses açma (VOL+) tuşuna basılı tutarak Tablet pc’yi bilgisayara Usb kablosu ile bağlayacaksınız..Ses tuşuna basılı olarak USB Kabloyu takmanız 3-4 saniye civarında olacaktır. Daha sonra power yani Güç düğmesine 6-7 kez hızlı hızlı basıp bırakın. Eğer cihazınız açılırsa, kapatın ve aynı işlemi tekrar deneyin. LiveSuit tabletinizi tanıyacaktır. Ve size devam etmenizle ilgili bir soru soracak. Yes dedikten sonra tekrar Yes diyoruz.

http://i44.tinypic.com/2r2c35u.jpg

Cihazınıza güncelleme başarılı bir şekilde yüklendiğinde aşağıdaki pencereyi görürsünüz. Yes seçeneğine tıklayın ve tabletinizin usb bağlantısını kesebilirsiniz.

http://i44.tinypic.com/2r2c35u.jpg

Power tuşuna yaklaşık 7 8 saniye basılı tutun daha sonra ardından 1 dakika kadar açılmasını bekleyin ana ekran ile karşılaştığınızda güncellemeniz başarılı olmuş demektir. Eğer güncelleme işlemi olmamışsa aynı adımları baştan tekrar deneyiniz.
Güncelleme esnasında NetSnyc ve Exit tuşları çalışmaz.
Tabletinizi yanlızca kapalı iken güncelleyebilirsiniz.

İkinci Yol

yine aynı Bu Linkten (http://www.pro2000.com.tr/%28S%28x5qtcxity04mqmpd5dzhd5do%29%29/Runner.aspx?PG=Support) cihazınızın modelini bulup açılan sayfada cihazınızın en güncel rom dosyasını indirin (tarih yazılı dosyaların en yakın tarihli olanı)

yine aynı sayfada card tool yazan dosyayı indirin, indirdiğiniz iki dosyayı klasöre çıkarın.

boş bir hafıza kartı bulun (en az 1 gb.) kartı bilgisayarınıza takıp biçimlendirin.

Card tool dosyasının içindeki PhoenixCard dosyasını çalıştırın ( yeşil simgesi olan) disk check yazan yerde hafıza kartınızın sürücü harfini seçin. İmg File yazan yeride indirdiğiniz image dosyasını gösterin ve burn yazan yere tıklayın. finish dediğinde hafıza kartınızı kapalı konumda olan cihazınıza takın.

Cihazı power düğmesi ile açın, sadece power tuşuna basacaksınız unutmayın. Ve karşınıza şarz olma simgesi gibi bir ekran gelir, bu ekran da yüklemeyi bekleyin. yükleme bitince cihaz kapanır. Kpandıktan sonra hafıza kartını çıkarın ve cihazı açın, kullanmaya başlayın. Unutmayın hafıza kartınızı biçimlendirmeden tekrar cihaza takmayın.

işlemler bu kadar. kolay gelsin.