PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soygun girişimine hapis


MetinCeylan
04-03-2008, 19:39
http://www2.internethaber.com/images/news/17741.jpg
Soygun girişimine hapis
03 Nisan 2008 Perşembe 18:56
Fatih'te, bir banka şubesini soymaya çalıştığı iddia edilen Yunus Yıldız hakkında hapis istemiyle iddianame hazırlandı.


Fatih'te, bir banka şubesini soymaya çalıştığı iddia edilen Yunus Yıldız hakkında ''yağmaya teşebbüs etmek'' suçundan 7 ile 11 yıl arasında hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, astsubay Yunus Yıldız'ın, Kırklareli Kolordu İstihkam Alayı Köprücü Taburu Komutanlığından firar ettiği belirtildi.

İddianamede, Şehremini'deki bir banka şubesine 19 Mart 2008'de, akşam saatlerinde gelen Yıldız'ın memurların çalıştığı bankoya giderek ''bu bir soygundur ellerinizi kaldırın'' dediği ve görevi nedeniyle verilen beylik silahını doğrulttuğu anlatıldı.

Yunus Yıldız'ın sırt çantasından çıkartığı poşetlere para konulmasını istediği kaydedilen iddianamede, banka memurlarının korkularından paraları doldurmaya başladıkları, ancak bu sırada emniyete haber veren alarmı çalıştırdıkları ifade edildi.

İddianamede, bir güvenlik görevlisinin şüphelinin arkasından fark ettirmeden yaklaştığı, bu arada bankodaki memurlardan biriyle göz göze gelip işaretleştiği belirtilerek, söz konusu güvenlik görevlisinin, memur tarafından oyalanan Yıldız'ı yakaladığı kaydedildi.

Bankodan atlayan memurun da Yunus Yıldız'ın silah tutan eline sarıldığı kaydedilen iddianamede, memurun mücadeleden sonra silahı aldığı anlatıldı.

İddianamede, Yunus Yıldız'ın ''yağmaya teşebbüs etmek'' suçundan 7 ile 11 yıl arasında hapsi istendi

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135499