PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi ünlü hangi hastalıkla mücadele ediyor?


MetinCeylan
04-03-2008, 11:37
http://www.haberaktuel.com/images/news/20925.jpg 03 Nisan 2008 / 11:21

Hangi ünlü hangi hastalıkla mücadele ediyor?
Hayatlarına imrenilerek bakılan ünlü isimler de herkes gibi birçok sağlık sorunuyla boğuşuyor.





Sezen Aksu panik atak, Nilüfer astım Sertab Erener kolit ve İbrahim Tatlıses ise mide ülseri hastası....

Sağlık sorunları ünlü isimlerin de yakasını bırakmıyor. Uzun yıllar boyunca hastalıklarıyla boğuşan ünlüler; kimi zaman da bu hastalıklara karşı toplumu bilinçlendirmek için kolları sıvıyor. Örneğin 'kolit' hastası olan Sertab Erener, Kolit Vakfı kurmak istediğini dile getirdi. Geçtiğimiz yıllarda göğüs kanseriyle boğuşan Filiz Akın da, bir sosyal sorumluluk projesi üstlendi ve bilezik satışlarından kanser hastalarına yardımda bulundu.

Mehmet Ali Erbil gibi bazı ünlüler de teşhis konulamayan rahatsızlıklarıyla adından söz ettirdi. Zerrin Özer ve Berna Laçin romatizma, Nilüfer astım, İbrahim Tatlıses mide ülseri, Hülya Koçyiğit göğüs kanseri, Muazzez Abacı ile Levent Yüksel zatürree, Beyazıt Öztürk bademcik iltihabı, Müjde Ar ve İzel şeker, Müjdat Gezen hastalık hastalığı, Sezen Aksu panik atak, Serdar Ortaç ise gözlerindeki sağlık sorunları yüzünden bir hayli zor günler geçirdi...

Kolit hastaları adına vakıf kurmak istiyor

Yıllardan beri kolit hastalıyla boğuşan Sertab Erener, aynı sağlık sorunundan dertli olan kişiler için bir vakıf kurmak istiyor. Bu konuda toplumu bilinçlendiren ve birçok organizasyonda yer alan Sertab, sağlığın hayattaki en önemli şey olduğunun altını çiziyor. Bir diğer başarılı sanatçı Nilüfer ise yıllardır astım hastası. Nilüfer, bu konuda herkesin bilinçli hareket etmesi gerektiğini söylüyor ve ekliyor: "Astım kesinlikle ihmale gelmemeli."

Seda'nın derdi tiroid

Ünlü şarkıcı Seda Sayan, tiroid hastalığından dert yanıyor. Bu rahatsızlığının önüne geçmek için düzenli olarak ilaç kullanan Seda, bu yüzden hayatı boyunca oruç tutamayacağını söylüyor. Bademcikleri hassas olan Beyazıt Öztürk, bu nedenle soluğu sık sık hastanede alıyor. Komedyen, bademciklerinin ses tellerine de zarar verdiğini söylüyor.

Kahraman Kayahan

Kendisine 6 ay ömür biçilmesine rağmen kanseri yenen Kayahan, son dönemlerde ise kireçlenme hastalığından şikayet ediyor.

Kanserden kurtuldu...

Bir ara kanserden şüphelenen Hülya Koçyiğit, tümörün iyi huylu olmasıyla rahat bir nefes almıştı. Filiz Akın ise göğüs kanserinden kurtulmayı.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/news_detail.php?id=120835&uniq_id=1207511680