PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçeli yöneticiye yumruklu saldırı


Kalpsiz_
05-06-2014, 09:36
http://img2.mynet.com/spr/article//2014/05/05/uslu-yumruk-640.jpg



Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşmasının devre arasında tepkilerin dozajını artıran Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu'ya yönelik protestoyu artık fiziki müdahaleye kadar ilerletti.

Fenerbahçeli yöneticilere saldırmaya çalışan taraftarlara araya giren Çevik Kuvvet ekipleri engel oldu. Sarı lacivertli yöneticiler zar zor soyunma odasına yönelirken, protokol tribününün biraz yanında yer alan tribündeki korkuluklar az kalsın yıkılıyordu.

YUMRUĞU ATAN JERFİ TARIK FIRATLI MI?

Öte yandan yumruğu atan ismin Galatasaray'da Yiğit Şardan'ın başkan adaylığında yönetim kurulu aday listesinde yer alan Jerfi Tarık Fıratlı olduğu iddia edildi.

Jerfi Tarık Fıratlı'nın babası Jerfi Fıratlı ise Türk spor tarihinin en önemli atlet ve spor yöneticilerinden biriydi. Jerfi Fıratlı (1919-2011) spor yaşantısında Türkiye'nin en önemli yüksek atlayıcılarından birisiydi. Tam 7 kez Türkiye şampiyonu oldu. 1956 ve 1973 arasında aralıklı olarak 16 yıl Türkiye Atletizm Federasyonu başkanlığı yaptı. Turgut Atakol'un vefatı nedeniyle 1988-1989 arasında geçici olarak Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi'nde (TMOK) başkanlık yaptı. Jerfi Fıratlı Galatasaray yönetiminde de görev almıştı.

MAHMUT USLU'DAN İLK AÇIKLAMA: AZİZ YILDIRIM GELECEK DİYE BU OPERASYON HAZIRLANMIŞ

Yaşanan saldırı sonrasında yaptığı ilk açıklamada olayı değerlendiren Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu, yaşananların planlı bir organizasyon olduğunu asıl hedefinin ise karşılaşmaya gelmesi beklenen Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım olduğunu iddia etti. Uslu ayrıca iddia ettiği plana Türkiye Basketbol Federasyonu'nun da alet olduğunu söyledi.

Uslu'nun açıklamaları şuı şekilde;

"Hiç önemli değil. Biz spor hayatında bunları yaşadık. Galatasaraylı yöneticiler bunu yaşamadı. İnşallah yaşamazlar…

Yapan kişinin çok önemli bir atletin oğlu olduğunu öğrendim. Babasının kemikleri sızlıyordur. Daha önce bizim yöneticiler tartaklanmıştı. Bu adam yine oradaydı.

Galatasaraylı yöneticiler bir karar almış bizim bunları yaşamamız için. Vietnema gelmiş gibiydik. Başkanımızın dediği gibi ölsek de problem olmaz… Bunların tek sorumlusu Galatasaray yöneticileridir. 2-3 tane profesyonele teslim olmuştur. Sürekli konuşan Şükrü Ergün oradaydı. Bunlara hemen yanıt verirler. Versinler…

Biz onları çok iyi ağırladık. Bençlerinin arkasına oturturttuk. Biz bu terbiyesizliği unutmayacağız ve unutturmayacağız. Emniyet müdürlüğü 'bencin arkasına otururlarsa koruruz' dedi. Galatasaray yönetimi oturtturmadı. Federasyon başkanı da alet oldu bunlara… Onu da unutmayacağız…

Polis bizi 3 kat üste oturrtu. Yani bizi 3 bin kişinin arasından çıkarttılar. Çıkarken de bunlar yapıldı. Aziz Yıldırım gelecek diye bu operasyon hazırlanmış. Biz yöneticiler olarak herhangi bir şey olmasın diye bir şeyler yapmaya çalıştık… Bunları yapanı Allah’a havale ediyoruz ama başka yerlere de havale edeceğiz."