PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Casper tabletlerde recovery, rom atma, resetleme, yeniden kurulum Nasıl yapılır


Kalpsiz_
03-21-2014, 10:40
Casper tabletlerde recovery, rom atma, resetleme, yeniden kurulum Nasıl yapılır
Casper tabletlerde recovery, rom atma, resetleme, yeniden kurulum nasıl yapılır

Merhaba cihazınız hiç açılmıyorsa, ekranda casper yazısı takılı kalıyorsa yapacağınız işlemler şunlardır: ( bu işlemlerde cihazınızda bulunan resim belge vb. herşey silinecektir)

aslında işlemleri iki şekilde yapabilirsiniz, bunlar Sd Kart ile Recovery ve PC versiyon (Windows XP/7) diye ayırabiliriz. tavsiyem 2. yoldur gayet kolay ve en çok seçtiğim yoldur.

Birinci Yol

İlk oLArak PC versiyon (Windows XP/7) ile nasıl recovery yaparız onu anlatayım: bu işlem için gerekli dosyaları bu adresten indirebilirsiniz. açılan sayfaya seri nosunu yazarak gerçek modelini öğrendiğiniz cihazınızın sürücü yükleme sayfasınıa gidin orada PC versiyon (Windows XP/7) yazan dosyayı indiriyorsunuz.


USB İLE GÜNCELLEME
1-Tabletin bilgisayara tanıtılması
USB ile güncelleme yapabilmek için önce tabletin driverı yüklenmelidir. Yazılım atma işlemini ilk defa yapıyorsanız, bu işlemi bir defa yapmanız yeterlidir, sonraki yazılım atma işlemlerinizde driver tanıtma işlemi yapmanıza gerek yoktur.
1. Tablet kapalı konumdayken USB kablo ile bilgisayara bağlayınız.
2. Bilgisayar tableti görene kadar POWER ve VOL(-) tuşlarına basınız. ( bazı modellerde bu tuşlar ses (+) açma ve power şeklndedir.) Yeni donanım bulundu sihirbazı görüldüğünde USB-Burning-tool-v1.6.20 klasörü altında AmlogicusbBurningdriver’dan işletim sisteminize uygun driverı göstererek driver yükleme işlemini tamamlayınız.(Windows XP ve ya Windows 7)
2-Tablet Yazılım Güncelleme
UYARI: Yazılım güncelleme işlemi sırasında, cihazınızın USB bağlantısını kesmeyiniz. Aksi takdirde anakart zarar görebilir ve ürününüz bir daha çalışmayabilir!!!
1. Driver kurulum işlemi tamamlandıktan sonra USB-Burning-tool-v1.6.20 klasöründen ImageBurnTool.exe dosyasına tıklayıp programını açınız.

2. Ekranın sol üst tarafındaki “file” sekmesini seçiniz ve ‘import the upgrade’e tıklayarak “yazılım” klasörü içindeki “cta_20130919_v1.0.2.zip” dosyasını seçiniz.

3. Status durumunda “connect” yazısını görüyorsanız güncellemeyi başlatmak için start tuşuna basabilirsiniz. Connect yazısını göremiyorsanız tabletinizin POWER ve VOL(-) tuşlarına aynı anda “connect” yazısını görene kadar basınız, ardından start tuşuna basınız.



4. İşlem tamamlanma süreci %92’ye ulaştığında, işlemin tamamlanması birkaç dakika daha sürebilir. Lütfen bekleyin…


5. Güncelleme işlemi tamamlandığında cihaz otomatik olarak yeniden başlatılacaktır. CASPER VIA logosunu gördüğünüzde USB kablosunu çıkarabilirsiniz. yapacaklarınız bu kadar



ikinci Yol

SD kart versiyon ile Kurulum:

ihtiyacınız olanlar: boş ve biiçimlendirilmiş bir hafıza kartı, kart okuyuculu bir bilgisayar, cihazın orjinal yazılımı (rom dosyası) indirmek için burayı tıklayın. açılan ekranda arama kutusuna Seri Numarasını yazdığınızda tabletinizin tam modelini öğrenebilirsiniz.

biçimlendirilmiş ve boş hafıza kartına indirdiğiniz dosyanın içindekilerini atıyoruz. ardından hafıza kartınızı tablete takın.

Tablet kapalıyken ses(-) kısma ve power tuşuna aynı anda basın. ( bazı modellerde bu tuşlar ses (+) açma ve power şeklndedir.)

cihaz recovery ekranı karşınıza çıkar ve kurulum başlar ortalama 5 dak. içinde cihazınız ilk aldığınız gün gibi karşınıza çıkar.