PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şekerin zararları nelerdir


Kalpsiz_
03-17-2014, 17:22
şekerin zararları nelerdir

Günde ne kadar şeker tüketiyorsunuz? Yemeklerin yanında asitli içecekler içmeden yapamıyor musunuz? Eğer bu sorulara cevabınız "evet" ise çok dikkatli olmanız gerekiyor!

Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı yeni açıklamaya göre, günde aldığımız şeker miktarı 6 çay kaşığını geçmemeli. Ancak bu sayı yetişkinlerde yaklaşık olarak 12 çay kaşığını bulabiliyor.

Sağlığı tehdit eden şeker, en çok çocuklar tarafından tüketiliyor. Özellikle asitli ve şekerli içecekler, çocukların sağlıklı gelişimini olumsuz etkiliyor.

Şeker tüketimi yalnızca çocukları değil, yetişkinleri de tehdit ediyor. Özellikle günde 6 çay kaşığından daha fazla şeker tüketen kişilerde, obeziteye yakalanma oranı yükseliyor ve kalp hastalıklarında artış meydana gelebiliyor.

Şeker tüketimi; tip 2 diyabeti, diş hastalıklarına da neden olurken kilo alımını hızlandırıyor ve obeziteye yol açıyor.

Uzmanlar, yetişkinlerin ve çocukların, şeker içerikli kahvaltı gevrekleri, smoothieler, asitli içecekler, ve konsantre meyve suları gibi şeyleri tüketmemelerini öneriyor.

1 küçük kutu konsantre meyve suyunda yaklaşık olarak 6 çay kaşığı, 1 kase şeker içerikli kahvaltılık gevrekte 5 çay kaşığı, 1 kutu kolada 7 çay kaşığı şeker ve 1 kutu enerji içeceğinde yaklaşık olarak 7 çay kaşığı şeker bulunuyor. Bu sebeple bu tip içecekleri tüketirken çok dikkatli olmak gerekiyor.