PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diriliş: 2-1


Kalpsiz_
02-17-2014, 10:38
Eskişehir ve Sivas deplasmanlarında üst üste kaybeden Fenerbahçe, huzuru evinde buldu. Webo, Sow, Emenike'nin yokluğunda golcüsüz oynayan lider, Kasımpaşa önünde çok zorlandı. Rakip 57'de 10 kişi kaldı, 64'te Emre'nin nefis golü geldi. Kadıköy'de zafer kutlamalarıyapılırken 79'da Malki sahneye çıktı! Şok uzun sürmedi... 81'de Bekir'in vuruşu özlenen 3 puanı getirdi.

başka gece

Taraftarların ne coşkusu ne de isyanı satırlara sığar. Gündüz adalet için yürüdüler, akşam da takımlarına destek için stattaydılar. Karşılıksız sevginin tanımı buydu ve 12. adam her zamanki gibi görev başındaydı. Ata’yı unutmadı, Ali İsmail Korkmaz’ı unutturmadı! Karşılaşma Fenerbahçe’nin vuruşuyla başladı. Emre, Alex’in taktiğini uyguladı, topu direkt taca yolladı. Galatasay’a geçtiğimiz sezonlarda böyle bir gol atılmıştı ama Kasımpaşa karşısında tutmadı. Sarı-Lacivertliler taraftarın da desteğiyle maça hızlı başladı. Saracoğlu’nda orantısız güç vardı! 7’de Holmen mutlak bir golü kaçırdı. İsveçli kale önünde topu auta yolladı. Ersun Yanal’ın bu futbolcuyu kazanma düşüncesi yine başarısızdı. Akıllara yine ‘Baroni niye yedek?’ sorusu geldi.

Alkışlar Alper’e

Fenerbahçe önceki haftalarda olduğu gibi yine hücumda pozisyon bulmakta zorlandı. Orta alanda yüksek pas yüzdesiyle oynayan Ersun Yanal’ın öğrencileri, duran toplarda da sonuca gidemedi. Topal bir kez daha bu takım için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Dün akşam savunmaya verdiği desteğin yanı sıra çoğu hücum orgnazisyonunu başlatan isimdi. Emre’nin enfes golünde de büyük pay sahibiydi. Ancak günün adamı Alper Potuk’tu... Sol tarafta başladı, sahada basmadık yer bırakmadı. Dribling özelliğini çok iyi kullandı, yoktan pozisyonlar var etti. İnanılmaz bir enerjisi vardı ve bu sahaya çok iyi yansıdı. 71 ve 78. dakikada taraftar da onun hakkını verdi. ‘Alper’ diye tezahürat yapmayan bir tek basın tribünü ve 9 Paşalı taraftar kaldı!

Mehmet Topal’ın farkı...

İkinci 45 de 12. adamın müthiş baskısıyla başladı. Üstün olan taraf ev sahibiydi. Eksik çoktu ama, sorun yoktu. 47’de Alper gole yaklaştı. 57’de Kerem atıldı, 59’da tüm stat ayağa kalktı, 64’te de beklenen gol geldi. Topal’la başlayan atakta Kadlec ceza alanına yolladı. Topuz, Emre’ye çıkardı. Kaptan topu 90’a yolladı: 1-0. 68’te Topuz, 70’te Adem, 72’de Kuyt’ın gol denemeleri vardı. 79’da Adem’in ortaladı. Alves baktı, Sanharib kafayla topu ağlara yolladı: 1-1. 81’de Emre ortaladı. Kuyt indirdi. Topal’ın volesi kaleciden döndü. Bekir tamamladı: 2-1. 12. adamın desteği, Alper’in müthiş oyunu, Kuyt’ın tek başına savaşı, Topal’ın vazgeçilmez olduğu, Kadlec’in güçsüzlüğü, Emre’nin hırsı dün akşamın akılda kalanlarıydı.

Sedat Hardal

Maçın Hakemi ne yaptı?

Hakem üzerinde bu atamanın çok baskı oluşturduğunu maçın her bölümünde çok net bir şekilde gördük. 72. dakikada yapılan faul sonrası barajı 6 metrede kurdurması,
Emre’nin oyunu geren sportmenlik dışı hareketlerine müsamaha göstermesi, Bruno Alves’in, Adem’e yapmış olduğu harekete duyarsız kalması... Bunların hepsi kesinlikle
yanlış atamanın verdiği baskıdan oluşan kararlardı. Kasımpaşa’nın itiraz ettiği Fenerbahçe’nin 2. golünde bence ofsayt yok. Fırat Aydınus, iyi bir hakem ancak onun adına bu maça atanmasına ve mücadele içerisinde üzerine çektiği baskıyı kararlarına yansıtmasına üzüldü.