PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : programın kalıntılarını silmek


_SoN_
02-10-2014, 18:00
http://www.blog.ismailfidan.com.tr/uploads/posts//1290259293_regedit.gif (http://www.blog.ismailfidan.com.tr/pc-hakkinda/91-regedit-ten-program-kalintilarini-silmek.html)
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Bayram dolayısıyla paylaşımlara biraz ara verdim ama bu durum geçici ve en kısa zamanda eski performansımda paylaışmlara devam edeceğim. Birde "Kişiliksiz" adlı yazı dizimin yeni bölümlerini hazırlıyorum, buradan bunu da belirteyim istedim. şimdi arkadaşlar size bilgisayarda ki regedit ' ten (kayıt defteri) bahsedecğim. Daha doğrusu regedit ten değilde sildiğiniz bir programın bilgisayarın arka klaörlerinde kalan kalıntılarını komple temizlemekten bahsedeceğim. Çok yararlı bir yöntemdir. Konuya geçmeden önce regedit' i (kayıt defteri) bilmeyenler için kısa bir açıklama yapayım. Regedit bilgisayar da yaptığınız bütün ayarları, güncellemeleri, eklemeler ve silmelerin hepsini hafızasına alır. Yani bir nev-i bilgisayarınızın muhasebecisi olarak düşünebilirsiniz. İşte bazen bir program yüklersiniz ve elinizde olmadık sebeplerle programlarınız silinir ve tekrar yüklemek istediğinizde sistemde eski kalıntı dosyaları olduğu için yeni bir yükleme yada güncellemeye izin vermeyebilir. Bu anlatacağım yöntemde burada işinize yarayacak. Silmiş olduğunuz bir programın kalıntıları hala daha bu dosyada kayıtlıdır ve dışarıdan bir etki gelmediği sürece silinmezler. Fakat siz silmiş olduğunuz program ile alakalı dosyayı silerseniz, yeni bir yüklemede önünüze çıkan hatanın önünüze geçmiş olursunuz. Sanırım biraz karışık oldu ama aslında sildiğiniz bir programın bilgisayar hard diski üzerinde kalan tüm kalıntılarını bu yöntemle silebilirsiniz demek daha açıklayıcı olabilir :) Her neyse arkadaşlar, konuda anlaşılmayan bir yer olursa konu altına yorum yaparak belirtin. Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bu yöntemi nasıl uygulayacaksınız;

Adım 1: Başlat > Çalıştır Dosyasını açın

Adım 2: Text çubuğuna regedit yazın. Enter' a basın.

Adım 3: Önünüze bir pencere açılacak. Bu açılan pencere sizin kayıt defterinizdir (regedit).

Adım 4: Bu pencereden HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Uninstall anahtarını açın.

Adım 5: Bu listeden silmiş olduğunuz programı bulun ve Del + Enter kombinasyonunu uygulayarak kalıntıyı temizleyin.

Adım 6: Şu anda sildiğiniz programa ait kalıntıyı temizlediniz. Fakat şunu unutmayın; Bu işlem sadece listede ki ismi silecektir. Asıl programlara dokunmayacaktır...

Sağlıcakla Kalın... :)