PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fark etmeli İNSAN...ömür dediğin üç gündür...


peri_7
04-01-2008, 22:01
insan;

kendisinin,hayatın ve olayların gidişatının farkında olmalı.farkıfark etmeli fark ettiğinide fark ettirmemeli bazen..bir avuç topraktan nasıl yaratıldığını fark etmeli...
anne karnına sığarken dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda bir metre karelik yere nasıl sığmak zorunda olduğunu fark etmeli.
henüz bebekken "dünya benim" dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğu,ölürkende aynı avuçlarını "herşeyi bırakıp gidiyorum işte" dercesine apaçık kaldığını fark etmeli.
ve kefenin cebinin olmadığını fark etmeli..azrail heran süpriz yapabileceğini,nasıl yaşarsa öyle öleceğini fark etmeli insan.
ve ölmeden evvel ölebilmeli...?hayvanların yolda ,kaldırımlarda,çöplükte,ama kendisinin güzel hazırlanmış mükemmel bir sofrada yemek yediğini fark etmeli..
eşref-i mahlukat(yaratılmışların en güzeli)olduğunu fark etmeli ve ona göre yaşamalı.gülün hemen dibindeki dikeni dikenin yanı başındaki gülü fark etmeli.
dolabında asılı olan birçok gömleğin sadece üçünü beğenip giyen ancak arka sokakataki komşusununo beğenilmeyen gömleklere muhtaç olduğunu fark etmeli...
zenginliğin ve bereketin sofradayken önünde biriken kırıntılarınıyemekte gizlediğini fark etmeli.
fark etmeli...
ömür dediğim üç gündür.dün geldi geçti yarın meçhuldür.o halde ömür dediğim bir gündür oda bu gündür.....

MetinCeylan
04-01-2008, 22:03
ben ömrümü kardelen le gecirmek isterim ama olur insallh:)