PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4 ay sonra ilk kez oğlunu görecekti


kAcAhK
04-01-2008, 14:55
http://img.mynet.com/ha3/s/sehit_hasanhatil3.jpgYamaç bölgesinde pusuya düşen birliğe yönelik teröristler tarafından açılan ilk ateşte şehit olan Piyade Yüzbaşı Hasan Hatıl'ın Zonguldak'ta oturan babası Şaban Hatıl (58), oğlunun 7 Nisan'da izin alıp Ankara'ya eşi ve 4 yaşındaki çocuğunu görmeye geleceğini belirtti.

http://img.mynet.com/ha3/s/sehit_hasanhatil2.jpgOğlunun 4 ay önce Siirt'e gittiğini belirten Şaban Hatıl, 5 Aralık'ta da görev için Şırnak'a geçtiğini belirtti.

Şaban Hatıl, oğlunu en son 4 ay önce izine geldiğinde gördüğünü belirterek "Bu son görüşümmüş. Ankara'daki görev yerinden 5 aylığına Şırnak'a göreve gitmişti. Vatan uğrunda canını feda etti. Vatan sağolsun" dedi.

Şehit Piyade Yüzbaşı Hasan Hatıl, yarın kılınacak cenaze namazının ardından Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Sofular köyünde toprağa verilecek.

http://img.mynet.com/ha3/s/sehit_farukkaya_200.jpgŞırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde PKK'lı teröristleri yakalamak için sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Faruk Kaya'nın Mersin'in Tarsus ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
Şırnak'ta 3 asker şehit oldu (http://haber.mynet.com/detay/yasam/Sirnak-ta-3-asker-sehit-oldu/01Nisan2008/A3103141)
Özel Kuvvet Timi'nde görevli Piyade Astsubay Faruk Kaya'nın (32) Tarsus'taki ailesi acı haberi alınca hem acıyı hem gururu bir arada yaşadı.

http://img.mynet.com/ha3/s/sehit_askeryeni3.jpgTaksicilik yapan ve emekli olan baba Hurşit Kaya (69), oğlunun 1 ay önce Nursel Kaya ile nikah kıydırdığını, Mayıs ayının 9'unda düğün yapacağını belirterek, "İki gün önce telefonla görüştüm. Sık sık operasyona çıktıklarını ve durumunun iyi olduğunu söylüyordu.
Şırnak'ta 3 asker şehit oldu (http://haber.mynet.com/detay/yasam/Sirnak-ta-3-asker-sehit-oldu/01Nisan2008/A3103141)
Siirt'te görev yaptığını biliyordum. Televizyondan Şırnak'taki şehit haberini duyunca görev yeri orası olmadığı için şüphelenmemiştim. Gece yarısı askerler evime gelince anladım. Vatan sağolsun" dedi.

http://img.mynet.com/ha3/s/sehit_askeryeni2.jpgAğabeyi Osman Kaya ise "Vatan sağolsun. Gururluyuz, yerine gitmeye hazırım" diye konuştu. Bu arada, Merzifon'daki kızının yanında acı haberi öğrenen şehidin annesi Miyeser Kaya da, oğlunun şehit haberini alınca Tarsus'a gelmek için yola çıktı.
Şırnak'ta 3 asker şehit oldu (http://haber.mynet.com/detay/yasam/Sirnak-ta-3-asker-sehit-oldu/01Nisan2008/A3103141)
Komşuları şehidin baba ocağına Türk bayrağı astı. Yakınları Kaya ailesine taziye ziyaretine geldi. Tarsus Belediyesi de taziye çadırı kurdu. 1'i kız 4 kardeşi bulunan şehidin cenazesi, yarın ikindi namazından sonra Küçük Minare Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Tarsus Şehitliği'nde toprağa verilecek.