PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çift forvet oynamaktan yana


MetinCeylan
04-01-2008, 14:05
Karakter boyutu : http://www.haberaktuel.com/images/font_01.gif http://www.haberaktuel.com/images/font_02.gif http://www.haberaktuel.com/images/font_03.gif http://www.haberaktuel.com/images/font_04.gif
http://www.haberaktuel.com/images/news/14830.jpg 01 Nisan 2008 / 13:33

Çift forvet oynamaktan yana
Alex çift forvet oynamaktan yanaFenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, sarı-lacivertli kulübün hayatında önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Fenerbahçe'nin sonuna kadar hayatımın bir parçası olmasını istiyorum” dedi.


Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi dergisinin Nisan sayısına evinde röportaj veren Alex, Fenerbahçe'nin profesyonel olarak en fazla kaldığı takım olacağını ifade ederek, “İlk kızım 2 aylıkken Türkiye'ye geldik. İkinci kızım burada doğdu. Fenerbahçe, profesyonel olarak en fazla kaldığım takım olacak. Çünkü hem Fenerbahçe'yi, hem de Türkiye'yi çok fazla seviyorum” diye konuştu.

Alex de Souza, futbol hayatında en iyi istatistiğini Fenerbahçe'de yaptığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“O bakımdan Fenerbahçe'yi tamamen silip de hayatımdan çıkarmanın hiçbir şekilde imkanı yok. Çok sık karşılaştığım sorulardan biri kazandığım parayı ne yaptığımdır. Futbolu bıraktıktan sonra ailemle birlikte rahat yaşamayı, çevreme de faydalı olmayı düşünüyorum. Bu yüzden para biriktiriyorum. Ben istiyorum ki, Fenerbahçe benim hayatım boyunca bağlantım olan bir parça olsun. Çünkü günün birinde mutlaka Coritiba'ya döneceğim, ama Fenerbahçe için belki önümüzdeki dönemde Brezilya'da bir altyapı çalışması yapılabilir. Ben futbolu bıraktıktan sonra burada olmasam da Fenerbahçe'ye katkıda bulunabilirim.”

“KAZANABİLECEK KALİTEMİZ VE GÜCÜMÜZ VAR”

Türkiye'de son dönemlerde Fenerbahçe'nin turları geçebileceğine “inanmamak” gibi bir genel düşünce olduğunu ifade eden Alex, “Oysa bizim her şeyden ve herkesten önce inanmamız gerekiyor. Mükemmel bir takımımız olmayabilir. Fakat rakiplerimize karşı kazanabilecek kalitemiz ve gücümüz var” dedi.

Brezilyalı futbolcu, Chelsea maçında ilk maçta avantajlı bir skor elde etmek istediklerini kaydederek, “İşimizin kolay olması için ilk maçtan avantajlı bir skor elde etmeliyiz. Taraftarımız yine desteklerini esirgemeyeceklerdir. Aynı şekilde yönetim kısmı da bize yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyor. Bir bütün olduğumuz sürece büyük başarılar yaşayabiliriz” şeklinde konuştu.

“ÖZEL TRİBÜNÜM BENİ MOTİVE EDİYOR”

Alex, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda her golden sonra gittiği tribündeki taraftarların kendisini motive ettiğini söyledi.
Brezilyalı futbolcu, “Saracoğlu Stadı'nda sana özel bir tribün var. O bölümü görünce neler hissediyorsun?” şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

“O bölüm özellikle beni çok tatmin ve mutlu ediyor. Çünkü orada köşedeki o kısmın beni sürekli motive etmesi, bir oyuncuyu adeta ödünç almaları gibi bir şey. Bu da açıkçası beni çok fazla mutlu ediyor, motive ediyor. Çünkü Fenerbahçe taraftarının görüşü, duruşu benim için çok önemli. Basının görüşü başkadır. Önemli olan Fenerbahçe'nin taraftarının görüşüdür. Bu taraftarların da beni bu kadar benimsemesi, beni gerçekten hem tatmin, hem de mutlu ediyor.”

“BREZİLYA'DA ARTIK FENERBAHÇE VAR”

Alex de Souza, Brezilya'da eskiden Galatasaray'ın tanındığını, ancak artık Fenerbahçe'nin en fazla tanınan Türk takımı olduğunu kaydetti.
Brezilya'daki bütün insanların artık Fenerbahçe ve Türk futbolunu takip ettiğini vurgulayan Alex, “Brezilya'da tanınan Roberto Carlos, Edu, Marco, Deivid, Maldonado ve Fabio'nun buraya gelmesiyle birlikte orada Fenerbahçe'ye karşı değişik bir ilgi uyandı. Eskiden Türkiye Ligi'nin sonuçları Brezilya'da hiçbir yerde gözükmezken, şimdi maç bittikten 2 saat sonra, Fenerbahçe hakkında yorumları ve sonuçları her yerde görebiliyorsunuz. Fenerbahçe aldığı sonuçlarla Brezilya'da kendi reklamını en iyi şekilde yapıyor. Eskiden Galatasaray vardı. Taffarel ve Jardel'den dolayı Galatasaray aldığı sonuçlarla Brezilya'da adından söz ettirmişti. Şimdi Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlarla bu tam tersine döndü. Şimdi Brezilya'da en fazla tanınan Türk takımı Fenerbahçe oldu” diye konuştu.

“AZİZ YILDIRIM'A BAYILIYORUM”

Brezilyalı yıldız futbolcu, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'dan da övgüyle söz etti.
Başarılı olmalarında en önemli faktörün takımın ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması olduğunu dile getiren Alex, “ Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'a bayılıyorum. Hepimizde olduğu gibi iki gözü var, ama o aynı gözlerle binlerce şey görebiliyor. Fenerbahçe'ye inanılmaz katkı yapıyor. İşte böyle katkılı bir başkan olduğunda eksiğiniz veya ihtiyacınız eğer bir Japon oyuncu bile olsa Başkan Yıldırım onu bulup getirebilecek kapasiteye sahiptir. Başarı bence Fenerbahçe Kulübü'ne böyle geliyor.”

Alex, “Milli takımda oynama imkanın olsaydı Türk vatandaşı olur muydun?” sorusu üzerine, “Oynama imkanım olsaydı, hiç düşünmeden Türk olurdum. Bir tek konuda sıkıntı çekerdim o da sadece Türkçe konuşmak olurdu” dedi.

“KİŞİSEL GÖRÜŞÜM ÇİFT FORVETTEN YANA”

Alex de Souza, kişisel görüşünün takımın çift forvetle oynamasından yana olduğunu, ancak bu konuda kararı teknik direktör Zico'nun verebileceğini söyledi.

“Kişisel görüşüm çift forvetle oynamaktan yana” diyen Alex, şöyle devam etti:

“Fakat bu kararı verecek olan kişi elbette ki teknik direktörümüz Zico'dur. Çünkü teknik direktörlük vasfı ve becerisi ayrı şeylerdir. Zico'da şimdi bu iki vasıf birden var. Bu yüzden çift forvet olarak oyuna kimi koyar, çift forvet mi, tek forvet mi oynamaya devam eder bu tamamen teknik direktörümüzün vereceği karardır. Fakat son maçlara baktığımızda, Semih'in oyuna girmesi, her ne kadar bir oyuncu değişikliği gibi görünse de, bu tamamen sistemin değişmesi anlamına geliyor. Bu ne demek? Selçuk çıktı, Semih girdi. Marco ve ben biraz daha arkaya geldik. Yani bu başlı başına 3 tane değişiklik demek. Bu son iki maçta bizim için olumlu oldu. Fakat belki de bundan sonra yaptığımız maçlarda olmayabilir. İleriye Semih-Deivid'i, Semih-Kezman'ı veya Kezman-Deivid'i koyar. Hiçbir şekilde bunu bilemeyiz. Fakat benim kişisel fikrim çift forvetin etkili olacağı. Zico benim hayatımdan canlı olarak izlediğim en iyi futbolcudur. Onun söyledikleri olur. Tavsiye değil de benim düşüncem, hangi sistemle oynarsanız oynayın futbolda basit oynamanın her zaman performansı artırdığıdır. Basit oynamak derken, daha top size gelmeden sizin hareketlenmeniz değil, top gelirken ilk başta topu kontrol etmeyi düşünmeniz, ondan sonra da boş gördüğünüz arkadaşınıza topu vermenizdir. Hata elbette ki olacaktır. Herkes hata yapabilir. Zico bile, Pele bile hata yapmıştır. Fakat önemli olan saha içerisinde basit olanı yapabilmektir. Çünkü her zaman için basit olanı yaptığınızda göze daha hoş gözükecektir. Ben bunu böyle yaptığımı düşünüyorum. Dünyanın en büyük futbolcularına baktığınız zaman, bu futbolcuların her zaman için basit oynayan futbolcular olduğunu görürsünüz. Bunun kilidi basit oynamaktır.”

Alex, Türk futbolunun her geçen gün daha iyiye gittiğini, ancak özellikle Anadolu'daki statların daha iyi duruma getirilmesi ve yabancı sayısının arttırılması gerektiğini ifade etti.

Brezilyalı futbolcu, tüm önemli kararları eşi Daianne ile birlikte aldığını, Fenerbahçe'de devam etme kararını da birlikte verdiklerini sözlerine ekledi.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Cift-forvet-oynamaktan-yana-haberi-120398.html

morciii
04-01-2008, 14:22
yabancı sayısını artırmak mı?

daha ne kadar artırılabilir ki oldu olacak hepsini yabancı yapsınlar

neysee sağol