PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Chelsea'yi çok kötü yapacağız"


MetinCeylan
04-01-2008, 14:00
http://www.haberaktuel.com/images/news/22258.jpg 01 Nisan 2008 / 13:37

"Chelsea'yi çok kötü yapacağız"
Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü solbeki Roberto Carlos, France Football dergisine konuştu.


Derginin 2,5 sayfa ayırdığı mülakatta Carlos, Fenerbahçe'de oynuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti uzun uzun anlatırken, "Bu takımın büyükelçisi ve teknik direktörü olmak istiyorum" dedi.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalmasını beklemediğini ifade eden Brezilyalı oyuncu, "Ama artık bunun bir sürpriz olduğunu beklemiyordum. Çok iyi bir takımımız var. Bulunduğumuz yeri hakediyoruz" dedi. Carlos, "Haliyle bu serüven Chelsea karşısında bitecektir değil mi?" sorusunuysa şöyle yanıtladı.

"Mantık olarak İngilizler favori. Bunu herkes söylüyor. Ama bu, kazanacağımıza inanmamı da engellemiyor. Mesela kendi evimizde 2-0 kazanırsak eminim ki geçeceğiz. Taraftarımızın önünde çok güçlüyüz. Bizi coşturuyorlar, onlara inanıyoruz. Avrupa maçlarımızın tamamını kazanarak bunu kanıtladık. Onların üzerinde çok büyük bir baskı olacak. Çok tecrübeli oyuncuları olduğunu biliyorum, ama onları çok kötü yapacağız."

Roberto Carlos, şimdilik çeyrek finali aşmaya odaklandıklarını, bir kez daha finalde oynamanınsa en büyük hayali olduğunu ifade ederek, "Her zaman kendime (Hiçbir şey imkansız değildir) diyorum" şeklinde konuştu.

"CENNETTEYİM"

Fenerbahçe'de kariyerine son şeklini vereceğini ve ondan sonra da futbolu bırakacağını anlatan Roberto Carlos, "Buraya başarılar elde etmeye geldim; dinlenmeye ya da emeklilik hayatı yaşamaya değil. Biliyorsunuz, buraya geldim, çünkü bir yıl önce Asbaşkan'a sözvermiştim. Zaten çok istiyordum ve anlattıklarıyla beni çok etkilemişlerdi. Real sözleşmemi uzatmazsa, öncelik Türk kulübünde olur, demiştim. İtalya, İngiltere, Almanya gibi çok sayıda ülkeden teklif vardı. Ama söz vermiştim ve ben her zaman sözlerimi tutarım" diye konuştu.

Carlos, "8 ayın sonunda çıkardınız bilanço nedir?" sorusunaysa, "Burada her şey harika. Cennetteyim! Gerçekten çok mutluyum. Stadımızın uğurlu olduğuna inanıyorum. Taraftarlar için elimden geleni yapıyorum" ifadeleriyle cevapladı.

"GEÇENLERDE RONALDO'YA SMS ATTIM..."

Fenerbahçe'yi seçmesinde, bu takımda çok sayıda Brezilyalının da forma giyiyor olmasının etkili olduğunu doğrulayan Carlos, "Üstelik bunlar Brezilya'da tanınan büyük oyuncular. Kimileri zaten milli takımda da oynamış. Bu benim için garanti niteliğindeydi. Tabii Zico'yu hoca olarak hiç anlatmayayım. Artık onu tanıtmaya gerek yok. Moracy Sant'Anna gibi onu da tanıyordum ve en ufak bir korkum yoktu. Varlıklarının, bize son derece ciddi ve etkili bir çalışma ortamı sağlayacağından emindim. Karşılıklı güven çerçevesi içinde çalışıyoruz. Bu da çok güzel birşey" dedi.

Roberto Carlos, geçirdiği ciddi sakatlıkla dünya futbol gündemine oturan Milanlı Ronaldo konusundaysa, "Geçenlerde ona bir SMS attım. Henüz cevap gelmedi. Sakatlığından önce bize gelip imza atmasını önermiştim. Buraya çok iyi giderdi. Artık daha sonra düşüneceğiz bunu. Futbola geri döneceğinden eminim" şeklinde konuştu.

İspanyol futboluyla Türk futbolunu da karşılaştıran Carlos, "Benim için fark, sahada oynanan futbol. Çok büyük bir yoğunluk var. İngiltere'deymişiz gibi hissediyorum. Çok fazla şok var. Ayrıca bize karşı herkes yılın maçını çıkarmaya çalışıyor. Rakipler özel olarak motive oluyorlar. Ama bundan rahatsız değilim" ifadelerini kullandı.

"BANA 'BABA' DİYORLAR"

Brezilyalı solbek, Fenerbahçe'nin futbolunu çok beğendiğini anlatırken, takımda "serbest oyuncu" gibi bir rol üstlendiğini ve Alex'le ikisinin, sorun çözmek için sahada olduklarını ifade etti.

Real Madrid'in Roma'ya eleneceğini öngördüğünü doğrulayan Carlos, son sakatlığı dışında bu yaşında tüm maçların yüzde 80'inde forma giymiş olmayı beklemediğini, bunun için kendisinin sürpriz olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"37 ya da 38 yaşında bitirmeyi umuyorum. Ama özellikle de burada bitirmek istiyorum. Bu konuyu Başkan Aziz Yıldırım'la konuştum. Kulübüm büyükelçisi gibi bir rol üstlenebilirim. Ama en çok istediğim şey, teknik direktör olmak ve kariyerime Fenerbahçe'de başlamak. Bu takımda sözümün dinlendiğini görüyorum. Konuştuğum zaman herkes, takıma, Alex'e ve hocaya birşeyler kattığımı biliyor. Çok basit ve açık konuşurum. Bana soyunma odasında nasıl hitap ediyorlar biliyor musunuz? 'Baba!' Onlar için bir baba gibiyim."

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Chelseayi-cok-kotu-yapacagiz-haberi-120399.html

morciii
04-01-2008, 14:06
hadi bakalım inşallah alırlar maçı kesinlikle kaçırmıyacam...

DİGİMAX
04-01-2008, 14:38
BÜYÜK KONUŞMAK DEĞİL BÜYÜK OYNAMAK GEREKİR..

MetinCeylan
04-01-2008, 14:39
alır yha digi tam destek benden :Dfenerbahceye