PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Götz yolda!!!


kayısıkentli
03-30-2008, 23:05
Feldkamp'ın adayı Götz!

"Gelecek sezonun teknik direktör seçimi konusunda bana görevler verildi" diyen Kalli'nin, Götz'ü önerdiği öğrenildi.
27.3.2008

‘Faal olarak yokum’
Sarı Kırmızılı kulübün patronu Adnan Polat, yeni sezonda yola Feldkamp’la devam etmeyeceklerini, Alman hoca kabul ederse kendisini altyapının başına getireceklerini açıklamıştı. Ülkesinden dönen Kalli de, dün Florya’daki tesislerde düzenlediği basın toplantısında bu gelişmeyi doğrularken, “Gelecek sezon Galatasaray’da faal olarak görev almayacağım. Ama gelecek sezonun kadrosu ve teknik direktör seçimi konusunda bana bazı önemli görevler verildi” diye konuştu.

Hollmann örneği var
Bu sözler, akıllara Feldkamp’ın Galatasaray’daki ilk dönemini getirdi. 1992-1993 sezonunda Cim Bom’a tam 4 kupa kazandıran Alman hoca görevinden ayrılırken, vatandaşı Rainer Hollmann’ın başa geçmesini istemişti. Talebi kabul eden yönetim de, 1993-1994 sezonunu Hollmann’la geçirmişti. Söz konusu periyotta Adnan Polat aktif olarak yöneticilik yapıyordu. O yıllarda temelleri atılan kadro, Hagi, Popescu, Taffarel gibi yıldız takviyeleriyle UEFA Kupası’na uzanmıştı.

O da sıcak bakıyor
Bugün de Galatasaray’ı başarıya götürecek kadronun temellerini Alman disipliniyle kurmak isteyen Adnan Polat, Kalli’ye tam yetki verdi. 73 yaşındaki çalıştırıcının önerdiği teknik direktör adayının ise Falko Götz olduğu öğrenildi. Bu sezon sık sık İstanbul’a gelerek Galatasaray’ın maçlarını izleyen Götz, aynı zamanda Feldkamp’ın eski öğrencisi. Bir süre Hertha Berlin’i çalıştıran Alman hoca, şu an boşta ve Florya’ya dönme fikrine sıcak bakıyor.