PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazım Koyuncu ( 1972 - 2005 )


Kalpsiz_
11-22-2007, 00:13
Hopa'da 1972 yılında doğan Koyuncu, müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı.

İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşan Koyuncu, 1992'de profesyonel müzik yaşamına geçti.

Türkiye'nin ilk laz-rock grubu olan ''Zuğaşi Berepe''yi kuran Koyuncu, bu grupla 1995'te ''Va Mişkunan'' (Bilmiyoruz), 1998'de de ''İgsaz'' (Gidiyor) isimli albümleri yaptı.

Koyuncu, 1998'in sonunda ''Zuğaşi Berepe''nin dağılmasının ardından tek başına müziğe devam etti ve ''Salkım Söğüt'' isimli projelerin ikincisinde 3 şarkıyla yer aldı.



Kazım Koyuncu, 2001 yılında ilk solo albümü ''Viya''yı çıkardı. Daha sonra bir TV kanalında yayınlanan ve çok sevilen ''Gülbeyaz''adlı dizinin hem müziklerini yapan, hem de dizinin bazı bölümlerinde oyuncu olarak görev alan Koyuncu, ''Sultan Makamı'' dizisinin de müziklerini hazırladı.

İkinci solo albümü ''Hayde''yi Nisan 2004'te çıkaran Koyuncu, yaklaşık 6 aydır kanser hastalığıyla mücadele ediyordu.

Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu, vefatından önce tedavi gördüğü VKV Amerikan Hastanesi'nde geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen ''Çernobil'in Etkileri ve Hasta Hakları'' konulu panelde kanserle mücadelesini anlatmıştı.

Koyuncu, o dönem ''4 aydır kanserle mücadele ettiğini ve kanserin özgürlüğünü kısıtladığını'' ifade ederek, ''kanseri kanser olmayanların anlamayacağını'' vurgulamıştı.

Genç şarkıcı Koyuncu, konuşmasında şunları kaydetmişti:

''Duyarlı bir sanatçı olarak dertleri hissediyordum. Kanser de oldum artık. Ben kanserden çok korkan bir insandım. Kanserim ve korkmuyorum. Sadece beni sevenleri ve özgürlüğümü düşünüyorum. Ölüm küçük bir şey, ama hastalık sizin özgürlüğünüzü sınırlıyor.''

alfonzo28
11-22-2007, 00:32
ellerine sağlık kardeşim:)
vay be kazım abi bu genç yaşta sendemi göççektin:(