PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Internette sek sek oyunu


alfonzo28
03-30-2008, 22:07
http://www2.internethaber.com/images/news/59459.jpg
Internette sek sek oyunu
30 Mart 2008 Pazar 21:48
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu artık unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarını canlandırmak için teknolojiye başvurdu.

RTÜK çocuk web sayfası ile Üst Kurul'un internet sitesine konulan filmde; seksek, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, bezirgânbaşı, topal karganın aralarında bulunduğu 20 oyun yer alıyor. Akıllı işaretler uyarıcı sembol sistemi, medya okuryazarlığı dersleri, çocuklar için internet güvenliği ve RTÜK çocuk web sitesi gibi çocuklara yönelik faaliyetler yürüten RTÜK, yeni bir çalışmayla geleneksel oyunları tanıtım filmi hazırladı.
20 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNU

Çocukları yaşadıkları doğal ortamlarında arkadaşlarıyla birlikte oyun oynamaya özendirmek amacıyla Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden derlenmiş geleneksel çocuk oyunlarından oluşan tanıtım filmi, 'www.rtukcocuk.org.tr' web sayfasına ve 'www.rtuk.org.tr' adresindeki RTÜK internet sitesine yerleştirildi. Özgün bir senaryosu olan ve RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın kısa bir konuşmasıyla başlayan tanıtım filmi, süresi 2 ile 10 dakika arasında değişen 20 geleneksel çocuk oyunundan oluşuyor.

Filmde, çocukların bahçe ve parklarda arkadaşlarıyla birlikte keyifle oynayabilecekleri; bezirgânbaşı, hacıyatmaz, pembe nine, mendil kapmaca, ben çarşıya gittim, seksek, yedi kiremit, sekiz kuyulu taş, yattı kalktı, uçak, cırtcak (dokuz taş), alaylar, sıçratan top, topal karga, yağ satarım, bal satarım, abu damya, eski minder, dönmece adlı çocuk oyunları tanıtılıyor.
AMAÇ SOSYALLEŞMELERİNİ SAĞLAMAK
Geleneksel çocuk oyunları tanıtım filmi, evde, bahçede ve sokakta, arkadaşlarıyla birlikte aktif katılımı, paylaşımı gerektirdiği için çocukların daha aktif ve paylaşımcı olmalarını, dostluk, arkadaşlık ve sorumluluk duygularının gelişmesini, ayrıca sosyalleşmelerini sağlayıcı özelliklere sahip oyunlardan oluşuyor.

Tanıtım filmindeki oyunların çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak nitelikte olmasına ve uygulanabilirliğine özen gösterildi. Oyunların bu nitelikte olup olmadıkları çocuk psikologları tarafından değerlendirildi




Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg