PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NOHUT TAVASI (URFA MUTFAĞI)


mimoza777
02-27-2013, 10:45
NOHUT TAVASI (URFA MUTFAĞI)


NOHUT TAVASI URFA SURUÇTA KAHVALTI İÇİN YAPILIR.DÜRÜM ŞEKLİNDE DE YENİR.ASLINDA BENCE HER ÖĞÜNDE DE YENİLEBİLİR.ÇÜNKÜ ÇOK DOYURUCU.TARİF İÇİN SERHAN BEYE TEŞEKKÜRLER..

MALZEMELER:(KÜÇÜK FIRIN TEPSİ İÇİN)
5-6 su bardağı haşlanmış nohut
4 adet domates
2 adet soğan
yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı isot(veya pul biber)
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı su

YAPILIŞI:Domates,soğan ve biberleri doğrayın.çok küçük olsun.haşlanmış nohutla karıştırın.tuz ve baharatlarını atın.karıştırın.fırın tepsisine döküp yayın.yarım su bardağı suyu ekleyin.200 derece fırına verin.suyunu çekene kadar pişirin.tabaklara koyup servis edin.acılı sevmiyorsanız ölçüyü azaltabilirsiniz.denemenizi öneririm.afiyet olsun…




























































louis vuitton (http://elle.com.tr/Podyum/louis-vuitton_158)
gucci (http://elle.com.tr/Podyum/gucci_131)
lacoste (http://elle.com.tr/Podyum/lacoste_144)
burberry (http://elle.com.tr/Podyum/burberry-prorsum_102)

alkann
12-16-2020, 00:06
Urfa'da ve antepte meşhurdur. Yöresel bir yemektir. Ancak antep biraz bozmuş en iyisi Suruç ve birecikte yapılıyor. Sabahları sadece bulabilirsiniz. Nohut Urfa Yöresel ürünü, Birde acı ekleniyor. (https://urfayoresi.com/product-category/yoresel-urunler/)

Yağlı ve sade seçenekleri de var. (https://urfayoresi.com/product-category/urfa-isotu/) İsotla bir harika oluyor.