PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KARIŞIK PİZZA


mimoza777
02-27-2013, 10:42
KARIŞIK PİZZA


RENK CÜMBÜŞÜ

KARIŞIK PİZZAYI ÇOK SEVDİĞİM İÇİN DIŞARIDA YİYECEKSEK BEN MUTLAKA PİZZA YERİM.KALABALIK OLDUĞUMUZDA MASRAFLI OLUYOR.EVDE YAPMAYI ÖĞRENDİM ÖĞRENELİ MALZEMELER EVDE VARSA MUTLAKA YAPARIM.ÇOK LEZZETLİ OLUYOR.MUTLAKA DENEYİN.
HAMURU İÇİN MALZEMELER:(2 TEPSİ PİZZA ÇIKIYOR)
yarım çay bardağı ılık süt (ocakta hafif ılıtın)
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un

YAPILIŞI:yoğurma kabına unu koyun.ılık suyu,şekeri,sütü,yaş mayayı,tuzu,zeytinyağını koyun.hamuru yoğurun.üzerini kapatıp 15-20 dk.dinlendirin.

PİZZA SOSU İÇİN MALZEMELER:(BU SOS 2 TEPSİ PİZZA İÇİN.)
1 adet soğan(rendelenecek)
2 diş sarımsak(rendelenecek)
1 adet kuru defne yaprağı
1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz sapı(çok küçük doğrayın.)
3 adet domates(rendelenecek)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
SOSUN YAPILIŞI:Tavaya zeytinyağı,sarımsak,soğan,maydanoz saplarını,şekeri koyup soteleyin.kuru defne yaprağını ufalayın.domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.ocağı kapatın.

PİZZANIN HAZIRLANIŞI:yuvarlak büyük tepsiyi sıvı yağla yağlayın..elinizi sıvı yağla yağlayıp hamuru tepsiye bastırın.hamurun kenarları yüksek olsun.(resimdeki gibi).hamurunuz ince olmalıdır.nerdeyse tepsi görünecek kadar ince olsun.incecik hamur olmazsa ekmek gibi kalın bir tabanı olur.
Yaptığınız sosu kaşıkla hamura sürün.yüksek olan kenarlarına sosu değdirmeyin.sosun üzerine 2 su bardağı kaşar rendesini serpin.üzerine 10 dilim sucuk dizin.sucukların aralarına 2-3 adet sosisi yuvarlak dilimleyin.üzerine 5 adet doğranmış mantar serpin.1 adet doğranmış yeşil biber ve 1 adet kırmızı biberi mantarların üzerine serpin.2 yemek kaşığı mısırı serpin.5-6 adet doğranmış siyah zeytini serpin.(siyah zeytin tuzlu ise 1 gece önce suda bekletin.pizza çok tuzlu olur.)
Malzemeler üst üste konunca tepeleme gibi durur.elinizle malzemelerin üstüne hafif bastırın.bastırdıkça kenarlar yükselsin. en son yüksek olan kenarlarına fırçayla zeytinyağı sürün.(kızarsın diye)..200 derece ısıtılmış fırına pizzayı koyun.30-35 dk.da pişer.kenarlarından ve altından piştiği belli olur.fırını açıp altının pişip pişmediğine bakın.altı pişmişse çok az kaşar serpip 2 dk.daha fırında tutup çıkarın.dilimleyip servis yapın.mutlaka deneyin.büyük boy pizza değerinde bir pizza yapacaksınız.afiyet olsun…

NOT:PİZZAYI FIRINDA ÇOK BEKLETMEYİN SERTLEŞİR.KAŞAR PEYNİR YERİNE MOZZARELLA PEYNİRİ DE KULLANABİLİRSİNİZ.
NOT:PİZZA MALZEMELERİ HER EVDE BULUNMAYABİLİR.KAŞAR PEYNİRİNİ MUTLAKA KULLANIN.ÜSTÜNDEKİ MALZEMELERDEN İSTEDİKLERİNİZİ DE KOYABİLİRSİNİZ.

















































astroloji (http://www.elle.com.tr/Astroloji-AnaSayfa)
günlük burç yorumları (http://elle.com.tr/Astroloji-AnaSayfa)
burçlar (http://elle.com.tr/Astroloji-AnaSayfa)
blog (http://elle.com.tr/Blog/)