PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuru Kabak Dolması Tarifi


mimoza777
01-14-2013, 10:20
Kuru Kabak Dolması Tarifi


Malzemeler
250 gr. yağlı kıyma 20 adet kuru kabak 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 3 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz

Tarif
• Kabakların üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup, 1 saat bekletin.
• Makarna haşlar gibi 10 dakika haşlayın, süzüp bekletin.
• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın.
• Karabiber ve tuzla ovup, kıymaya ilave edin.
• Pirinçleri yıkayın.
• Kıymaya, haşlanmış nohut, pirinç, margarin, domates salçası, biber salçası ve nar ekşisi ilave edin.
• Karıştırıp, dolmaların içini doldurun.
• Dolmaların ağız kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin.
• Üstüne 3 bardak su koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin.
• Sosu ilave edip, 10 dakika kaynatın.
• Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.


Sos Malzemesi
1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı kuru nane 4 diş sarmısak

Sos Tarifi
Sıvıyağı ve biber salçasını ateşe koyun, 2-3 dakika karıştırın. Dövülmüş sarmısak, nane ve 2 bardak su ekleyip, 10 dakika kaynatın.








































































galatasaray (http://www.radikal.com.tr/index/Galatasaray)
fenerbahçe (http://www.radikal.com.tr/index/Fenerbahce)
beşiktaş (http://www.radikal.com.tr/index/Besiktas)
trabzonspor (http://www.radikal.com.tr/index/Trabzonspor)