PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rusya füzeleri hazırlıyor


Kalpsiz_
11-21-2007, 23:39
Dünyada dengeler hızla değişiyor. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği dağıldıktan sonra dünya tek kutuplu bir hale gelmişti. Ama Rusya Federasyonu"nun başına Putin geçtikten sonra ülkeyi hızla toparlayarak yeniden dünyada etkili bir Rusya meydana getirdi. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin"in son olarak NATO"ya sert bir çıkış yapması dünyada birden bütün dikkatlerin Rusya"ya çevrilmesini sağladı.

Putin resmen NATO"ya meydan okuyarak, “NATO pazı gösteriyor” dedikten sonra generallerine “Nükleer füzelerin hazırlık durumu yükseltilsin. Bize saldırmaya yeltenene cevabımız yıkıcı olmalıdır.” İşte bir devlet adamının tavrı… Rusya silahlı kuvvetler üst kademe toplantısında Putin"in NATO"ya çok sert açıklamalar yapmasının tabiî ki bir sebebi var. Bakın Putin, burada daha neler söylüyor: “NATO ittifakının sınırlarımız yakınında pazı büyütmesine izin veremeyiz. Rusya, stratejik nükleer gücünü artırarak savaşa hazırlık derecesini yükseltecektir. Yeni akıllı silahlar da geliştirilerek bize saldırmaya yeltenen kim olursa gereken yıkıcı cevabı alacaktır”

Putin bu açıklamalarla ciddi mesajlar veriyor. AKKA"da moratoryum ilan eden Putin bu konuda da şunları söylüyor: “Bu adımı batı askeri ittifakına üye ülkelerin davranışları üzerine atmak zorunda kaldık. NATO üyesi ülkeler AKKA"nın ek İstanbul protokolünü hayata geçirmeye başlamadığı sürece biz de moratoryumu muhafaza edeceğiz”

ABD"YE UYARI

ABD"nin kurmakta olduğu füze kalkanlarına da atıf yapan Putin, “Maalesef bizim Batı ve Rusya olarak ortak füze kalkan kurma önerimiz karşı tarafın bir kulağından girip diğerinden çıkıyor. Oluşan durum karşısında güvenliğini düşünmek zorunda kalan Rusya gelişmelere seyirci kalamaz” diyerek ciddi bir uyarıda bulunuyor.

Küresel güç Amerika"ya karşı ilk ciddi karşı çıkış… Putin gerçekten ülkesinin menfaatlerini düşünen bir devlet adamı…

Türkiye"nin de şu anda Putin gibi devletini düşünen devlet adamlarına ihtiyacı var. Ne yazık ki, bizim hükümetimiz icazet alma yarışında önce İngiltere, sonra ABD, sonra kapı kapı dolaşıp, ülkemizde terör yapıp askerlerimizi şehit eden, kaçıran eşkıyaya karşı hareket yapabilir miyiz diye izin istiyorlar.

Putin"in nükleer bir savaşa dikkat çekmesi ilginç. Demek ki, gelecekte böyle bir tehlike hemen kapımızda… Türkiye de böyle bir tehlikeye daima hazır olmalıdır. Üç buçuk eşkıya için bile kıtalar ötesine giden başbakanımızın böyle bir tehdit karşısında acaba ne gibi önlemleri vardır?

Rusya ile ABD arasında böyle bir tehlike oluştuğunda Türkiye"nin yeri ve konumu ne olacaktır?

Dünya yeni bir güç dengesine doğru giderken, Türkiye de adımlarını doğru atmak zorundadır. NATO üyesi olarak geçen yarım asır bize ne getirmiş, ne götürmüştür? Türkiye kendisini bölmek, parçalamak isteyen bir ittifakın içinde hala yer almaya devam edecek midir? Yoksa yeni oluşacak güç dengelerinde etkili olacak mıdır?

İşte Putin"in bu açıklamalarını okurken hep aklıma bu sorular takıldı durdu. Türkiye"nin küresel güçlerin desteğiyle başına bela edilen terör örgütüyle uğraşırken, dünyadaki yeni güç dengelerindeki konumu da çok daha iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Artık, Türkiye yol ayrımına gelmiştir. Bu yol ayrımında adımlarını doğru atmak zorundadır. Burada şunu da söylemekte fayda vardır: Sadece Türkiye değil, şimdiye kadar aynı ittifakta yer alarak Türkiye"yi bölmeye çalışanlar da atımlarını artık dikkatli atmak zorundadır.

Dünyanın dengeleri her an değişebilir. Türkiye"nin nerede yer alacağı da yeni oluşacak dengelerde çok etkili olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.