PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınlara Kalplerini Koruma Taktikleri


morciii
03-30-2008, 02:29
Kadınlara Kalplerini Koruma Taktikleri
http://www.ailem.com/images/news/mansetresimleri/kadinlar.jpg Kalp rahatsızlıkları günümüzde erkekler kadar kadınları da etkileyen en önemli sağlık sorunlarının başında yer alıyor. Kadınlarıda kalp hastalıklarına yakalanma oranı ger geçen yıl artıyor. Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, 8 milyon kadının kalp hastası olduğunu söyledi ve onlara önerilerde bulundu. Amerikan Kalp Birliği'nin yaptığı son çalışmalara göre kadınların kalp damar hastalıklarından korunmak için alması gereken basit önlemler şöyle:
- Eğer sigara içiyorsanız şimdi hemen bırakın: Bu alışkanlık kan basıncının fırlamasından dolayı ölüm riskini 3'e katlıyor. Üstelik kanın pıhtılaşmasına sebep olup kalp krizlerine davetiye çıkarıyor. Sigarayı bıraktıktan bir sene sonra kalp krizi riskini %50 azaltmış olacaksınız.
- Belinizin inceliğine dikkat edin: Aldığınız kalorileri fiziksel aktiviteyle yakarak dengeleyin. Belinizin inceliğine, kilo alıp almadığınıza dikkat edin. Bel kalınlığınız 75 santimi geçiyorsa kırmızı alarm vermeye başlıyorsunuz demektir. Spor yapın Günde en az 30 dakika spor yapmayı hedefleyin. Şekli ne olursa olsun egzersiz yapmak kan basıncınızı düşürecek, stresinizi azaltacak ve iyi kolestrolünüzü yükseltecektir.
- Tuz yerine biber kullanın: Kan basıncınızı 120/80 mmHg ya da altında tutun. Bunu başarmak için sodyumu yemeklerinizden çıkarın. 50 yaşından büyük kadınların günlük sodyum alımını 1.500 mg civarına indirmeliler. Doymuş yağlardan ve margarinden uzak durun Bu tip yağlar patates cipslerinde bolca bulunur. Yüksek kolestrolün artmasına ve damarları tıkayıp kalp krizine sebep olurlar. Toplam kolestrol seviyenizi 200mg/dl�de tutun.
- Renkli beslenin: Ispanak, havuç, şeftali gibi anti oksidan ve lif deposu yiyecekleri tercih edin. Balıktan vazgeçmeyin Haftada en az 2 defa balık alın. Tuna, somon ve alabalık omega-3 bakımından zengin balıklardır. Kırmızı et yemek istiyorsanız, yağsız kısımlarını tercih edin. Önleminizi alın Kadınlar erkeklere oranla 10 yıl daha geç kalp damar hastalıklarına yakalanıyor. Bu yıllarınızın kıymetini bilin ve şimdiden önlem alın.

Farmasi
09-09-2020, 15:17
FarmasiGirisi.Net Farmasi Ücretsiz Üyelik, Farmasi Üyelik, Farmasi Üye Ol

Farmasi Ücretsiz Üyelik Başvurusunda Bulunup Farmasi Ailesine Sende Katılabilirsin.Farmasi Ücretsiz Üye Ol up %75 varan indirimlerden yararlanabiliyor 275tl değerindeki başlangıç paketlerini 69tl sahip olabiliyorsunuz.Üstelik her yapmış olduğunuz siparişlerde birçok hediyeye sahip olabiliyorsunuz.Her Ay güncellenen 1. ay 2. ay ve 3. ay ürünlerinle beraber 275 teşvik puan ve 500 tl teşvik puanları ile birlikte bir çok ürünüde hediye olarak alabiliyorsunuz.

Hemen Farmasi Ücretsiz Üye Ol (http://www.farmasigirisi.net)un Bu Fırsatları Kaçırmayın.Farmasi Üyelik (http://www.farmasigirisi.net) Başvurusunuzu Oluşturduğunuz anda Farmasi Temsilci Arkadaşlarımız Sizlere Destek İçin Dönüş Sağlayacaklar.