PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dişlerinizi Erozyondan K


morciii
03-30-2008, 02:20
Dişlerinizi Erozyondan Koruyun
http://www.ailem.com/images/news/mansetresimleri/dis1(5).jpg Günümüzde dişler ciddi bir diş sağlığı sorunu olan asit erozyonunun tehditi altında! 21'inci yüzyıla has yaşam tarzı ve günümüzün modern beslenme alışkanlıklarının sebep olduğu asit erozyonu, her yaştan kadın ve erkekte diş sağlığı ile ilgili ciddi sorunlara yol açabiliyor. Peki dişlerinizi asit erozyonundan nasıl koruyabilirsiniz?...
Asit erozyonu asitli yiyecek ve içeceklerin dişle teması sonucu diş minesinin yüzeyinin yumuşaması ile ortaya çıkıyor. Zamanla, bu asidik yumuşama özellikle diş macunlarının diş fırçalama sırasında sebep olduğu aşınma ile birleştiğinde önemli bir hasara yol açabiliyor.
Günümüzün modern beslenme alışkanlıkları, hızlı hazırlanmış yiyeceklerin yaşam tarzının bir parçası olması ve daha beyaz dişlere sahip olma modası ile ortaya çıkan aşınmaya yol açan beyazlatıcı diş macunlarının kullanılması diş minesinin yumuşamasına ve aşınmaya daha meyilli hale gelmesine yol açıyor ve buna bağlı olarak da dişlerde geri döndürülemeyen hasarlar oluşabiliyor. Asit Erozyonu yirmi birinci yüzyıl için, yirminci yüzyılda en büyük tehdit olarak tanımlanan çürükler kadar büyük bir tehlike teşkil ediyor.
Asit Erozyonunun Önüne Geçmek İçin...
GSK’da Medikal Pazarlama Direktörü olarak görev yapan David Alexander konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ağız sağlığı ve diş bakımı konusunda öncü olan GlaxoSmithKline diş hekimleri işbirliğiyle asit erozyonunun etkileri konusunda toplumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalara kendini adamıştır. Hedefimiz yaşam tarzları değiştikçe erken belirtileri tanımlamak ve dişleri koruma altına almak için gerekli adımları atmaktır” dedi.
Alexander'ın açıklamalarına göre, GSK'nın asit erozyonu vakalarının önüne geçmek için yayınladığı bazı tavsiyeler şöyle:
• Yeme ve içme alışkanlıklarınızı dikkatle gözden geçirin. Asitli yiyecek ve içecekler, dişlerinizle temas süresini kısa tutmak için ağzınızdan çabuk geçmelidir.
• Meşrubatları hızlı için, uzun sürede küçük yudumlar alarak içmekten sakının.
• Bu tür içecekleri içerken pipet kullanın. Pipeti doğrudan ağzınıza koyun, dişlerinize değdirmeyin.
• Gazlı içecekleri köpüklerini yok etmek için ağzınızda tutmayın ya da ağzınızda çalkalamayın.
• Meyveleri uzun süreyle emmeyin ya da çiğnemeyin.
• Yediklerinizi iyi düşünün. Asitli yiyecek ya da içecek tükettikten hemen sonra peynir gibi nötralize edici yiyecekler tüketin.
• Asitli yiyecek ya da içecek tükettikten hemen sonra dişlerinizi fırçalamaktan kaçının. Böyle bir durumda asitli yiyecek ya da içeceğe bağlı olarak yumuşamış olan diş minesi daha kolay hasar görür. Dişleri fırçalamak için en uygun zaman asitli yiyecek ya da içecek tükettikten bir saat sonradır.
• Dişlerinizi yavaşça, fakat derinlemesine, yumuşak bir diş fırçası ve az aşındırıcı bir diş macunu ile fırçalayın.
• Diş hekimlerinizin tavsiyelerine uyun ve düzenli olarak diş hekiminize kontrole gidin.
• Eğitim en iyi savunma yöntemidir. Davranışlarınızın dişlerinizi nasıl tahrip edebileceğinin bilincinde olun.

tomqoliq
06-07-2008, 15:43
saolasn :)

MetinCeylan
06-07-2008, 16:43
tskler:)