PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fenerbahçe-BEŞİKTAŞ maçı


geist-madchen
03-29-2008, 21:11
http://www.internetspor.com/images/news/17082.jpg
Fenerbahçe Beşiktaş'ı devirdi
29 Mart 2008 Cumartesi 20:30
İnönü'deki müthiş derbide Alex maça damgasını vurdu... Sambacı attığı gollerle zaferi getiren isim oldu...


İlgili Haberler
(http://www.internetspor.com/news_detail.php?id=70733)



BEŞİKTAŞ: 1-2 :FENERBAHÇE

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Alper Ulusoy

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Baki, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Delgado, Tello, Holosko, Nobre

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Vederson, Kazım, Aurelio, Maldonado, Uğur, Alex, Kezman

VE DEV DERBİ BAŞLADI...

Maça Fenerbahçe başladı... İki takıma da başarılar...

2. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Uğur Boral ile rakip ceza sahasına sokuldu. Savunmanın iyi kapandığı pozisyonda top Boral'dan auta çıktı.

4. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahasına sokulmak isteyen Aurelio, Baki'nin faulüyle yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu Sarı-Lacivertli ekibe verdi.

Maçtaki ilk etkili atak Fenerbahçe'den geldi. Kazanılan serbest vuruşu Alex kullandı. Kale sahasına inen topa Lugano iyi yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

6. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Alex ile köşe vuruşu kullandı. Ön direğe inen topu savunma sektirdi. Kale sahasında boşta kalan topu Delgado ayak koyarak uzaklaştırdı. Sağ kanattan devam eden Fenerbahçe atağında Kazım'ın sıfıra inerek kaleye pralel çıkarttığı topa Kezman'ın önünde son anda Gökhan Zan ayak koydu. Rüştü gol çizgisi üzerinde kapanarak topa sahip oldu.

Fenerbahçe mutlak bir gol şansından sonuç alamadı.

9. dakika. Derdide 0-0'lık eşitlik devam ediyor. Fenerbahçe, İnönü'de Beşiktaş'a oranla maça daha etkili başladı...

11. dakika. Fenerbahçe golü Alex ile buldu. Sağ kanattan atağı geliştiren isim Kazım oldu. Bu futbolcunun sıfıra inerek kale sahasına kestiği etkili ortaya Alex savunmanın arasından iyi sıyrılıp uçarak kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Rüştü'nün solundan Beşiktaş ağlarıyla buluştu.

Fenerbahçe iyi başladığı maçta Alex'in şık kafa gölüyle Beşiktaş karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.,

13. dakika. Fenerbahçe oyunda hakimiyeti eline almış durumda. Beşiktaş sahada ne yaptığını bilmeyen bir görüntü sergiliyor. Sarı-Lacivertli ekip sağdan gelişen atakta yine rakip kaleyi yokladı. Ceza sahasına Kazım'ın gönderdiği ortaya ön direkte Kezman ayak koydu. Arka direğe seken topu Alex hareketlendiği anda yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı.

15. dakika. Beşiktaş rakip ceza sahasının dışından serbest vuruş kazandı. Tello'nun kullandığı atışta meşin yuvarlak Lugano'dan döndü. Sarı-Lacivertli ekibin karşı atağı başladı.

16. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Alex ile köşe vuruşu kullandı. Sambacı'nın ön direğe kestiği ortaya Aurelio kafayı vurup arka tarafa aşırtmak istedi. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

18. dakika. Beşiktaş beraberlik golü için rakip yarı sahada baskı kurmak çabasında. Siyah-Beyazlı ekip sağ kanattan köşe atışı kullandı. Ön direğe gelen topu Kazım kafa ile karşıladı.

19. dakika. Beşiktaş atağında sağdan ceza sahasına ortalanan topu Fenerbahçe savunması kafa ile karşıladı. 18 yayı üzerine düşen topu kontrol eden Delgado kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Top yandan auta çıktı.

20. dakika. Beşiktaş'ta maça kötü başlayan isimlerden birisi de Serkan Özkan oldu. Siyah-Beyazlı ekip orta sahada kazandığı topla rakip yarı sahaya hızlı geçti. Delgado'nun sağdan bindiren Serdar Özkan'a attığı pası genç isim ayağının altından kaçırdı. Takımını etkili olabilecek bir ataktan mahrum etti.

23. dakika. Beşiktaş rakip kaleye Delgado ile etkili indi. Arjantinli yıldız çalımlarla önünü boşaltıp soldan bindiren İbrahim Üzülmez'i gördü. Gökhan Gönül kritik bir müdahale ile topu rakibinin ayaklarından almasını bildi.

24. dakika. Beşiktaş atağı sağdan Serkan Özkan ile etkili gelişti. Ceza sahasına giren Serkan sıfırdan ortasını yaptı. Top Edu'dan kornere çıktı. Bu pozisyonda top Edu'nun kolundan sekti. Hakem pozisyonu çarpma olarak değerlendirdi.

27. dakika. Beşiktaş sağ kanattan Tello ile serbest vuruş kullandı. Şilili futbolcunun ceza sahasına kestiği topu Fenerbahçe savunması karşılaşayamadı. İbrahim Toraman'ın dokunduğu topu Volkan son anda kontrol etti.

28. dakika. Beşiktaş ilk dakikalardaki tutukluğunu attı. Siyah-Beyazlı ekip Fenerbahçe kalesine beraberlik golü için yükleniyor.

29. dakika. Fenerbahçe'de Edu, Nobre'ya yaptığı faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

30. dakika. Beşiktaş atağı sol kanattan Holosko ile etkili gelişti. Lugano'dan sıyrılan Slovak yıldız yerden Nobre'ye ortasını yaptı. Volkan kritik bir müdahale ile topu Nobre'nin önünden almayı başardı.

31. dakika. Beşiktaş'ta Cisse, Alex'i indirinde sarı kartı gördü.

31. dakika. Fenerbahçe 2. gole Alex ile yaklaştı. Sol kanattan Boral'ın ceza sahasına kestiği topa Alex iyi yükselerek kafayı urdu. Yerden seken topu ters taraftan direği sıyırıp auta çıktı.

34. dakika. Beşiktaş sol kanattan hızlı gelişen atakta Delgado ile gole yaklaştı. Arjantinli yıldız ceza sahasına girmeden yerden sert vurdu. Volkan'ın uzandığı köşede top direği yalıyarak auta çıktı.

36. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan rakip kaleyi Kazım ile zorladı. Topla ceza sahası giren Kazım, kale sahasında pozisyon alan Alex ve Kezman'a pasını çıkarttı. Kademeye zamanında giren Cisse kritik bir müdahale ile topu kornere çeldi.

38. dakika. Köşe vuruşu daha kullanılamadı. Alex, kornere atmaya hazırlanırken tribünlerden gelen pet şişe Sambacı'ya isabet etti. Alex yerde kaldı. Ortalık kısa süreli karıştı. Oyun kısa bir süre durakladı.

39. dakika. Fenerbahçe 3 dakika sonra köşe vuruşunu kullandı. Alex'in ortasında kale sahasına inen topu Rüştü çıkarak kontrol etti.

40. dakika. Beşiktaş sol kanattan Nobre ile gole yaklaştı. Ceza sahasına giren Nobre kafalardan seken topu önüne aldığı sırada Edu topa ayak koyarak mutlak bir golü önledi.

Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunu Fener savunması karşıladı. Devam eden atakta soldan Tello kale sahasına etkili bir top kesti. Kimsenin dokunamadığı meşin yuvarlak ters taraftan direğin yanından auta çıktı.

42. dakika. Derbide ilk yarı için son anlar oynanıyor. Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü sürüyor.

43. dakika. Fenerbahçe'de Kazım, Tello'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

44. dakika. Beşiktaş sağdan şık paslaşmalarla Fenerbahçe ceza sahasına sokuldu. Holosko, Nobre'yi ceza sahasında topla buluşturmak istedi. Volkan zamanında kalesinden çıkarak topu rakibinin 1 adım önünde almayı bildi.

45. dakika. Derbide ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresini 4 dakika olarak gösterdi.

45+1. dakika. Beşiktaş sol kanattan serbest vuruş kazandı. Delgado'nun arka direğe kestiği top kimseye dokunmadan auta çıktı.

45+3. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan köşe vuruşu kazandı. Çevik kuvvet polislerinin aldığı güvenlik tedbirleri nedeniyle Alex topa vurmak için açılacak mesafeyi dahi bulamıyor. Sambacı'nın kale sahasına kestiği topa kimse dokunamadı. Top ters taraftan taça çıktı.

İlk 45 dakika sona erdi. Fenerbahçe, İnönü'de ilk devreyi 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Beşiktaş'ta 2. yarıda Ali Tandoğan sahada. Kenara alınan isim İbrahim Üzülmez oldu.

2. yarıya Beşiktaş başladı

46. dakika. Beşiktaş'ta Baki, Kazım'a yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gördü.

47. dakika. F.Bahçe 2. gole Edu ile yaklaştı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Alex arka direğe kesti. Herkesi aşan topa boş pozisyonda Edu hareketlendi. Bu futbolcunun dokunamadığı meşin yuvarlak yerden sekerek direğin yanından auta çıktı. Sarı-Lacivertli ekip iyi bir firsattan sonuç alamadı.

49. dakika. Beşiktaş sağ kanattan gelişen atakta beraberlik golüne Tello ile yaklaştı. Serdar Özkan ceza sahasına ortasını yaptı. Arka direkte Tello uçarak kafayı vurdu. Top kalenin üzerinde auta çıktı.

50. dakika. Fenerbahçe'de Vederson, Serdar Özkan'ı indirince sarı kartı gördü. Pozisyon sonrası hakemle konuşan Serdar Özkan'da sarı kartı gördü. Beşiktaşlı futbolcu bu kartla cezalı duruma düştü.

51. dakika. Beşiktaş atışı Tello ile kullandı. Şilili yıldız orta yerine ceza sahasında kendisini boşa çıkartan Delgado'ya yerden pasını çıkarttı. Delgado boş durumda sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

54. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Alex ile serbest vuruş kullandı. Holosko savunmasına yardım edip topu kafa ile taça kadar gönderdi.

58. dakika. Fenerbahçe 2. gole Alex ile yaklaştı. Sol kanatta Serdar Özkan topu Vederson'a kaptırdı. Bu futbolcu ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Kezman topu kafa ile Alex'in önüne indirdi. Rüştü kalesinden çıkarak topu Sambacı'nın önünde son anda tokatladı. Bu pozisyonda Rüştü kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

60. dakika. Derbide son yarım saatlik dilime girildi. Fenerbahçe'nin, Beşiktaş karşısında 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

Beşiktaş bu dakikada beraberlik golüne Holosko ile çok yaklaştı. Sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına sokulan Slovak futbolcu rakibinden sıyrılıp kale sahasındaki Nobre'ye pasını çıkarttı. Volkan'ın ön direkte kaldığı anda Gökhan Gönül top gol çizgisinden çevirdi. Nobre'den önce davranan Volkan yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.

64. dakika. Beşiktaş sağ kanattan Tello ile köşe vuruşu kullandı. Ön direğe inen topu Fener savunması Aurelio ile karşıladı. Devam eden atakta Delgado'nun ortasını Edu dokunarak dışarı attı. Siyah-Beyazlı ekip üst üste köşe vuruşlarından sonuç alamadı.

65. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral yerini Semih'e girdi.

65. dakika. Beşiktaş atağı sağ kanattan etkili gelişti. Delgado ile duvar pası yapan Tello ceza sahasına girdiği anda boş pozisyonda sert vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

66. dakika. Beşiktaş beraberlik golü için oyunu rakip yarı sahaya yıkma çabasında. Fenerbahçe, 1-0'lık üstünlüğün getirdiği avantajla daha kontrollü bir futbolu tercih ediyor. Siyah-Beyazlı ekip oyunda daha baskılı görünen taraf.

70. dakika. Maçta Kezman ile Gökhan Zan'ın ile hava topu mücadelesinde Sırp golcü yerde kaldı. Oyunun durakladığı anda Alex, tribünlerden atılan yabancı cisimle yerde kaldı. Tansiyon bu bölümlerde yüksek. Maç henüz başlamış değil.

72. dakika. Beşiktaş atağında soldan ceza sahasına Tello'nun kestiği top sağ kanatta Serdar Özkan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunu kale önünde Vederson ayak koyarak kornere çeldi.

74. dakika. Beşiktaş beraberlik golünü Serdar Özkan ile buldu. Siyah-Beyazlı ekip sağ kanattan rakip yarı sahaya hızlı geçti. Delgado bu kanatta Ali Tandoğan'ı hareketlendirdi. Tandoğan ceza sahasına sarkan Serkan Özkan'ı gördü. Özkan topla buluştuğu anda Volkan'ın altından plase bir vuruşla ağları havalandırdı.
Beşiktaş, Serdar Özkan'ın golüyle Fenerbahçe karşısında skoru 1-1 yaptı..

77. dakika. Beraberlik golünü bulan Beşiktaş şimdi üstünlük golünü arıyor. Maçta tempo yükseldi.

78. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Alex geçti. Sambacı'nın ceza sahasına kestiği topu Beşiktaş savunması karşılayamadı. Savunmanın arkasın Kezman topa hareketlendi. Rüştü ayaklarıyla tehlikeyi uzaklaştırarak mutlak bir golü çıkarttı.

80. dakika. Fenerbahçe 2. golü Alex ile buldu. Hızlı gelişen atakta Alex soldan ceza sahasına sokulan Semih'i gördü. Semih topu rakiplerinden kurtardığı anda ceza sahasına giren Alex döndü. Sambacı köşeye plase bir vuruş çıkartı. Direğin içine çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Fenerbahçe, Alex'in golüyle İnönü'de 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

81. dakika. Fenerbahçe'de Semih ve Alex gol sevinci sonrası sarı kart gören isimler oldu.

82. dakika. Fenerbahçe'de Kezman yerini Ali Bilgin'e bıraktı.

85. dakika. Beşiktaş'ta Batuhan oyuna dahil oldu. Kenara alınan isim Serdar Özkan.

87. dakika. Derbide son dakikalara girildi. Fener'in İnönü'de 2-1'lik üstünlüğü var.

Sarı-Lacivertli ekip ceza sahası dışından serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Vederson geçti. Brezilyalı futbolcu uzaktan çok sert vurdu. Rüştü meşin yuvarlağı iki hamlede güçlükle kontrol etti.

88. dakika. Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı. Alex topla ceza sahasına boş pozisyonda giren Ali Bilgin'i gördü. Bu futbolcu uygun durumda şut atmak yerine pasını sağdan gelen Kazım'a bıraktı. Kazım kötü vurdu. Rüştü sağına iyi uzanarak topu çıkarttı.

90. dakika. Derbide normal süre tamamlandı. Semih'in sakatlığı nedeniyle oyun bir süre durakladı.

Hakem uzatma süresi olarak 8 dakika ilave etti. Artık uzatmalar oynanıyor...

Sürekli duran derbiye hakem 8 dakika ilave etti. Beşiktaşlı futbolcular uzun bir süre olmasına rağmen yedikleri 2. golden sonra tempolarını yitirdi.

90+2. dakika. Fenerbahçe 3. golü Ali Bilgin ile kaçırdı. Orta sahada kazanılan serbest vuruşta Alex sol kanattan Ali Bilgin'i savunmanın arkasına kaçırdı. Rüştü kalesini boşaltıp topu uzaklaştırmak istedi. Meşin yuvarlak Ali Bilgin'in önünde kaldı. Bu futbolcu ceza sahasının hemen önünde meşin yuvarlağı boş kale yerine yandan auta vurdu. Sarı-Lacivertli ekip inanılmaz bir pozisyondan sonuç alamadı.

90+5. dakika. Derbide Beşiktaş oyundan düşmüş durumda. Fenerbahçe rakibinin baskısını kırdığı gibi etkili ataklar geliştirmeye başladı.

90+6. dakika. Beşiktaş sol kanattan Tello ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına inen topu Maldonado kafa ile karşıladı.

90+6. dakika. Fenerbahçe yarı sahasından hızlı çıktı. Sarı-Lacivertli ekip rakip savunmayı 3'e 1 yakaladığı anda Gökhan Gönül, soldan ceza sahasına giren Semih'e çıkarttığı pasa Ali Tandoğan ayak koyarak 3. gole engel oldu.

90+8. dakika. Fenerbahçe çok rahat top çeviriyor. Beşiktaş 2. golden sonra oyundan adeta koptu. Sarı-Lacivertli ekip artık zamana oynuyor.

Hakem müthiş derbide son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, İnönü'de Beşiktaş'ı Alex golleriyle 2-1 mağlup ederek puanını 63 yaptı. Siyah-Beyazlı ekip 58 puanda kalarak zirve yarışında ağır bir darbe aldı.

KaDeR-MeLeGi
03-29-2008, 21:15
SAGOLASINNN en buyuk FENERBAHCE !!! heheee :D

geist-madchen
03-29-2008, 21:16
tebrik ederim napalım yenmekte var yenilmekte :(

_SoN_
03-29-2008, 21:17
kötü oldu bu , Beşiktaşın yenmesini yada beraberliği isterdim.

geist-madchen
03-29-2008, 21:18
ahhh ahh onu bizde isterdik

Suskun_Prenses
03-29-2008, 21:21
ben iddiaya grmştm :( yenilrsek Fener forması gycem dedim
ııy nasıl gyceem

pesimist
03-29-2008, 21:50
Haketmedik ve REZİL ETTİK NOSTALJİ FORMAMIZI.!!

KaDeR-MeLeGi
03-29-2008, 21:58
eeee, oyle kolaymi sandiniz, koskocaa FENERBAHCE nin onune ciktiniz yanii !!!