PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abant Platformu'nda Kürt sorunu tartışılacak


Kalpsiz_
11-21-2007, 23:34
Kartepe GreenPark Otel'de Abant Platformu'nda iki gün boyunca "Yeni Anayasa" tartışıldı.

Kartepe'de iki şey çok hoşuma gitti.

Bunlardan birincisi İnternethaber'le ilgili.. Karşılaştığım herkesten duyduğum sözler, yıllardır verilen emekleri boşuna çıkarmamış. Sevgili arkadaşım, dostum Hacer Alkan'ın getirdiği habercilik anlayışı, çok önemli kişiler tarafından takip edildiği gibi, sıkça konuşulur olmuş.

Çocuğunuz olur, büyür, gelişir adam olur ve siz onu izlerken içiniz içinize sığmaz ya.. Aynen öyle bir şey. İnternethaber'le ilgili konuşulanlardan sonra duyduğum hazzı kelimelerle anlatmam mümkün değil.

Teşekkürler Hacer!

Teşekkürler Hacer'in "çetesi."

Elinize, yüreğinize sağlık...

Hepinizin alnından öpüyorum. Hadi iyisiniz bir pasta daha hakketiniz!

Ha bu arada, www.gazeteoku.com sitesine çok beğeniliyor. İki sitede hedefi on ikiden vurmuşuz yani...

İkinci hoşuma giden olay ise, Abant Platformu'ndaki hoşgörü.. Zafer Üskül kürsüde ise, Nazlı Ilıcak tarafından acımasızca eleştirilebiliyor. Nazlı Ilıcak, Zafer Hoca'yı korkaklıkla suçladı hatırlarsanız..

Toplantı bitti baktım ki, Ilıcak ile Zafer Hoca kafa kafaya vermişler sohbet ediyorlar.

Ne güzel değil mi?

Ilıcak-Üskül ikilisi bir örnek.

Yıllardır bu böyle.. Ayrı görüşteki insanlar bu toplantılara katılıyor, yeri geliyor sesini yükseltiyor ve bir noktaya varmak istiyorlar. Kavgalar, atışmalar, sert tartışmalar yaşanıyor. Tüm bunlar içeride toplantı esnasında oluyor. Toplantı bittikten sonra, hiçbir şey olmamış gibi, insanlar elele, kolkola dolaşabiliyor.

Sanırım Abant Platformları'nı bu kadar kıymetli hale getiren budur. Öyle olmasaydı, bugüne kadar kimbilir kaç kişi alır başını giderdi. Öyle olmamış, hoşgörü gösteremeyenler elenmiş, birlik ve beraberlik içinde yaşamaktan zevk alanlar, yıllardır bu çatının altında.

Şaşırtıcı ama gerçek bu!

Ali Bulaç ile Mehmet Altan toplantılarda birbirini yiyor ama dışarıda bambaşka kimlikle karşımıza çıkıyorlar. "Hoşgörü" kimliği.

Gelelim yazının başlığına...

Evet, Abant Platformu bir iki ay içerisinde Diyarbakır'da yapılacak. Konusu ise "Kürt sorunu."

Kulağıma gelen bilgiye göre, Diyarbakır seferin hayli ses getirecek etkili isimlerle gidilecek. Bu sefer basın ayağı geniş tutulacak. Ve iki yetmezse üç gün, Diyarbakır'da Kürt sorunu tartışılacak.

Ali Bulaç kızacak ama, ne yapayım haber haberdir...