PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cpanelden Alınan Full Site Yedeğini Yüklemek


_SoN_
08-31-2012, 13:50
Konu başlığını her ne kadar basitleştirmeye çalışsamda, aslında olayın ismi Cpanel full backuplarınızı nasıl başka bir sunucuda veya aynı sunucuda eski yedeğinizi tekrardan yüklemek istiyorsanız, işte tam ihtiyacınız olan sayfadasınız. O kadar aradım taradım bir allahın kulu adam akıllı anlatmamış, deneye deneye öğrendim ve vatana millete hayırlı bir mikro-pc makalesi yazmaya karar verdim.

Elinizde full backup varsa, uzantısı backup-8.31.2009_16-00-11_siteadi.tar.gz şeklindedir genelde. Bu yedeğimiz, hem sitenin ftp dosyalarını, hem bütün databaselerinizi, hem mail hesaplarınızı içeriyor. Yani yedeği başarılı şekilde kurduğunuzda herşeyiniz çalışıyor olacak.
Full Backup yükleyebilmeniz için sunucunuzda en üst seviye kullanıcı adı ve şifreye sahip olmalısınız. Root hesabını kullanarak WinSCP den sunucunuzun dosyalarına erişiceksiniz.
WinSCP ‘yi buraya (http://sourceforge.net/projects/winscp/files/WinSCP/4.2.3%20beta/winscp423setup.exe/download)tıklayarak indirebilirsiniz.
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi sunucu bilgilerinizi giriyorsunuz (sunucunuzda bulunan bir domain, root user ve root password) http://www.mikro-pc.com/wp-content/themes/gumball-special/post-images/winscp-1.gif (http://www.mikro-pc.com/wp-content/themes/gumball-special/post-images/winscp-1.gif)WinSCP Kullanımı


“Login” butonuna bastıktan sonra açılan ekranda sitenizin normal FTP dosyalarını görüceksiniz. Bu durumda bir üst dizine çıkmanız gerekiyor. Bkz: WinSCP Dosyalar Ekranı http://www.mikro-pc.com/wp-content/themes/gumball-special/post-images/winscp-2.gif (http://www.mikro-pc.com/wp-content/themes/gumball-special/post-images/winscp-2.gif)WinSCP Dosyalar Ekranı


Bir üst dizine çıktığınızda karşımıza çıkan dosyalar arasından Backup/cpbackup/monthly klasörlerine giriyorsunuz. Karşınıza gelen dosyalar sunucunuzun aldığı aylık backup dosyalarınız. Buraya kadar herşey tamamsa, hemen WHM ‘ ye girip yeni sitenizin hesabını açıyorsunuz. Size verilen hesap kullanıcı adı genelde “www.mikro-pc.com” için “mikro” oluyor. Örnekte olduğu gibi, yeni sitemizi yükleyeceğimiz tar.gz dosyamızın ismini mikro.tar.gz diye değiştirip sürükleyerek Backup/cpbackup/monthly klasörü içine sürükleyin. Size bir soru sorabilir. Evet diyerek upload’ı başlatabilirsiniz.
Yükleme işlemi tamamlandığında WHM’ye giriyorsunuz. Örn: http://www.mikro-pc.com/whm tekrar root ve şifrenizi giriyorsunuz. Sol menüden Restore Backups (www.mikro-pc.com:2086/scripts5/backuprestore) ‘a giriyorsunuz ve karşımıza sunucumuzun yedek alma periyodları geliyor. http://www.mikro-pc.com/wp-content/themes/gumball-special/post-images/whm-1.gif (http://www.mikro-pc.com/wp-content/themes/gumball-special/post-images/whm-1.gif)WHM - Restore Backups


mikro.tar.gz dosyamızı yüklediğimiz “monthly” klasörümüze giriyoruz. Karşımıza çıkan, sunucumuzda bulunan diğer sitelerin “username” leri. Bunlar arasından Mikro-pc.com için açmış olduğumuz “mikro” user’ını seçiyorsunuz. Dikkat edin! Eğer farklı bir user seçerseniz, o hesabın aylık yedeğini restore (yeniden yüklemek) etmiş olursunuz.
Aşağıdaki seçeneklerden 2 tanesi default olarak seçilmiş oluyor. Onlara dokunmayın.
Eğer başarılı olursanız, sayfanın en altında “Account Restore Complete” gibi bişeyler yazıyor. Yani yedeğinizi yüklemiş oluyorsunuz. (: Eğer dnsleriniz de yönlenmişse, www.mikro-pc.com diyerek girin ve herşey eskisi gibi çalıştığını görebilirsiniz. cpanel backup restore, backup restore, backup yüklemek, backup almak, restore, winscp indir, winscp kullanımı, görsel SSH programı