PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Telsizden bu kez kendisi için yardım istedi


kAcAhK
03-28-2008, 12:16
İSTANBUL (İHA) - Kadıköy ve Pendik'te iki ayrı nokta çıkan yangınlarda bir ev ve depoda maddi hasar meydana geldi. Alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, Kadıköy'deki yangına müdahale eden bir itfaiye eri, kesilen eli için telsizine sarılarak ambulans istedi.

Edinilen bilgiye göre ilk yangın, Kadıköy İçerenköy Sonbahar Sokak numara 20'deki Nuhoğlu Apartmanı'nda meydana geldi. Binanın 4. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın için olay yerine Erenköy itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan Erenköy ekipleri yangına müdahale etti. Söndürme çalışmaları devam ederken, korku dolu anlar yaşayan mahalle halkı sokağa döküldü, bazı vatandaşlar ise pencerelerde yanan binayı izledi. İtfaiyenin zamanında müdahalesiyle yangın söndürülünce apartmanın teras katında oturan anne-baba ve çocuklarının da kurtarılmasına gerek kalmadı.

İtfaiye eri Harun Pehlivan, yangın söndürme çalışmaları sırasında binadaki camların elini kesmesi sonucu yaralandı. Elinden kanlar akarken itfaiye telsizine sarılan Pehlivan, anons ederek kendi için ambulans istedi. İtfaiye eri olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kesik elinin dikilmesi için Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

İstanbul'un Anadolu yakasındaki bir diğer yangın ise Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi Ayçiçeği Sokak numara 18'deki evin bahçesinde meydana geldi. Bahçede eşyaların bulunduğu depoda çıkan yangında alevler depoyu sardı. Pendik itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Evde oturan vatandaşlar yangını tinercilerin çıkarmış olabileceğini öne sürdü. Can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı yangın sonrası depoda maddi hasar oluştu.