PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Varis Tanitim


adler
06-19-2012, 17:01
Varis (http://www.romatem.com/tr/varis-tedavisinde-yeni-yontem) Nedir?

Bacak toplardamarları, genişleme sonucu kanı kalbe geri götürme fonksiyonlarını kısmen yitirir. Bunun sonucunda oluşan göllenmeyle, toplardamarlar kıvrımlaşarak şişer ve ciltten kabarık bir hale gelir. İşte kabarık hale gelen bu oluşuma varis denir. Bu durumun bacak iç kısımlarındaki derin venlerde olması ise derin venöz yetmezlik (iç varis) olarak bilinir. Benzer genişlemelerin makat bölgesinde olanları hemoroit (basur), testislerde olanları varikosel olarak adlandırılır. Örümcek ağı varislerden başlayarak balon ya da yılan gibi varislere kadar değişik spektrumlarda bulunan varisler, hiç de azımsanmayacak kadar yaygın görülen bir damar hastalığıdır.
Varis (http://www.romatem.com/tr/varis-tedavisinde-yeni-yontem), toplumda yaşı 20 ila 70 arasındaki insanlarımızın nerdeyse yüzde 50’sinde bulunmaktadır. Yaşı 70’in üzerindeki hastaların yüzde 70 ila 80’inde varis görülme oranı mevcuttur. Yani yaş ilerledikçe varis görülme riski daha da artıyor. Hele kadınların büyük bir bölümünde varis bulunmaktadır.

Kadınlarda neden daha sık görülüyor?
Kadınlarda sık görülme nedeni hormonların etkisi ve gebeliktir. Gebelikte kadınlarda meydana gelen hormonal değişiklikler ve gebelik sırasındaki bebeğin karın içine yaptığı baskı, toplardamarlarda varis oluşumuna neden olmaktadır. Hormonlar, toplardamarların bağ dokusunu gevşeterek etkili oyuyor. Bunun yanı sıra doğum kontrol hapları da kadınların toplardamarlarında pıhtı oluşumuna neden olabilmektedir.

Varis (http://www.romatem.com/tr/varis-tedavisinde-yeni-yontem) belirtileri nelerdir?
-Bacak damarlarında belirginleşme
-Damarların ciltten kabarıklaşmayla birlikte kıvrımlı hal almaları
-Ağrı
-Kaşıntı
-Özellikle geceleri artan yanmalar
-Kramplar
-Dolgunluk ve/veya huzursuzluk hissi farklı derecelerde hissedilebilir.
Kaynak : UZMANTV

Konu : Varis (http://www.romatem.com/tr/varis-tedavisinde-yeni-yontem)
Site Adresi : romatem.com/tr/varis-tedavisinde-yeni-yontem