PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rehabilitasyon Tanitim


adler
06-19-2012, 16:45
Rehabilitasyon (http://www.romatem.com) Nedir?
Rehabilitasyon, insan organizmasının fizyolojik ve anatomik bozukluklarının medikal, cerrahi ve fiziksel yöntemlerle ve yardımcı cihazlarla tamamen veya kısmen giderilmesi ve hastanın fiziksel, ekonomik ve sosyal yönden mümkün olan tam bağımsızlığının sağlanmasıdır.
Rehabilitasyon (http://www.romatem.com) tıbbı, sakat veya engelli kişinin hayatının hemen her cephesiyle ilgilenmek iddiasında ve eyleminde olan demokratik, uyumlu, tartışmadan kaçınmayan ve hastanın iyiliği temel hedefine odaklanmış bir ekip çalışmasıyla sonuca varmaya çalışan bir tıp dalıdır.

Kardiyak Rehabilitasyon
Kalp sorunu olan hastaların uzun vadeli tedavileri ve sağlıklı yaşamlarının temini, FTR uzmanlarının bilgili ve deneyimli oldukları egzersiz tedavileri ve programları, stres kontrolü, ve ailenin eğitimi ile gerçekleşmektedir.Kardiyak hastalar genellikle akut dönem tedavileri yapılmış ve kritik özellikleri ortadan kalkmış geç dönemde baş vururlar yada yataklı merkezlerde olayın hemen ilk günlerinde tedavi ekibinin bir parçası olabilmektedirler. Geç dönemdeki egzersiz önerileri diğer hasta gruplarında olduğu gibi, egzersizin hastaya özgü bir şekilde düzenlenmesi ile olabilmektedir.
Kanser Rehabilitasyonu
Kanser tipine bağlı olmaksızın, kanseri kısmen ya da tamamen yenmiş hastaların yaşam kalitelerini etkileyen fiziksel ve psikososyal sorunları olmaktadır. Kanser tedavisi sırasında, hastaların karşılaştıkları sağlık problemlerini yenmek için desteğe gereksinimleri vardır. Kanser hastalarının rehabilitasyonu, ağrı kontrolü, mesane ve barsak tedavisi, ve spastisite (sürekli kas kasılmaları) veya kuvvetsizlik tedavilerini içerir. Belirli kanser tipine yakalanmış hastaların sorunları özellikle FTR uzmanı tarafından ele alınması gerekir.
Pediatrik Rehabilitasyon (http://www.romatem.com)
FTR uzmanlarının tedavi ettiği ve karşılaştıkları çocukluk çağı durumları arasında genellikle, Serebral Palsi(Spastik Çocuk), Spina Bifida( doğuştan omurga açıklığı), Doğum Sırasındaki Brakyal Pleksus Felci(Kol Sinirlerinin Doğum Sırasındaki Hasarı), ve Torikolis(Boyun Kaslarında Kısalmaya Bağlı Başın Bir Yöne Çevrilmesinde Zorluk) vardır. Bunların dışında, FTR uzmanları travmatik beyin hasarı, doğuştan ya da edinilmiş kol ya da bacak kayıpları, ve omurilik hasarı durumlarını da tedavi ederler. Tedaviyi ilaçlar, egzersizler, yardımcı aletler ve cihazlar ya da protezler oluşturmaktadır. Kaynak : UZMANTV

Konu : Rehabilitasyon (http://www.romatem.com)
Site Adresi : romatem.com