PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yazıcıoğlu, AK Parti'nin kapatılmasını mı istiyor?


MetinCeylan
03-26-2008, 23:15
http://www.haberaktuel.com/images/news/19233.jpg 26 Mart 2008 / 23:09

Yazıcıoğlu, AK Parti'nin kapatılmasını mı istiyor?
Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti'ye kapatma davasına ilişkin olarak çarpıcı açıklamada bulundu.

Reklam



BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti'ye kapatma davasına ilişkin olarak, ''Dava açıldıktan sonra o siyasi parti tarafından yapılacak Anayasa değişikliği yargının önünü kapatmak gibi olur. Keşke bu değişikliği daha önce yapsalardı'' dedi.

Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde, Tıbbi Laboratuvar Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Hüseyin Ayhan ve beraberindekileri kabul etti.

Yazıcıoğlu, Ayhan'a dernek ve mesleki sorunlarıyla ilgili olarak gerekli desteği vereceklerini belirtti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan tutuklamalara ilişkin bir soru üzerine, ''Kimseyi yargı kararı olmadan kahraman ilan etmek ya da yargı kararı olmadan suçlu ilan etmek ahlaki ve hukuki değildir'' dedi.

Eğer devletin içinde ya da dışında yetkilerini kötü kullanan ya da olmayan yetkiyi kullanan bir örgütlenme söz konusuysa, Türkiye'de savcılar bulunduğunu, dava açılacağını belirten Yazıcıoğlu, ''Sonuçta adı üzerinde savcıların hazırladığı iddianamedir. Buna karar verecek olan mahkemedir. Bakıyorum, kimileri, kendilerine yakın gördükleri hakkında iddialar ortaya atılırsa 'savcılar suçludur kasıtlıdır'. Kendileriyle ilgisi olmayanlar hakkında iddialar ortaya atılırsa 'Türkiye'de hukuk devleti var...'' diye konuştu.

''Türkiye, gerçek anlamda hukuk devleti olmalıdır'' diyen Yazıcıoğlu, ancak siyasi partilerin başındaki genel başkanların ne kadar demokratik olduklarının bugünlerde yapılan tartışmalarla ortaya çıktığını belirtti.

''İktidar, muhalefet herkes şikayetçi peki kim çözecek bu sorunları?'' diye soran Yazıcıoğlu, ''İktidar ve muhalefet Türkiye'yi gererek bundan kendi siyasi fikirlerine dayanak aramaktadırlar. Ancak ceremesini millet çekmektedir. Sadece gerilim, kaos ve kavga üretilmektedir'' dedi.

''AKP'nin parti kapatılmasını zorlaştırmak için Anayasa değişikliği yapacak olmasını'' nasıl değerlendiğinin sorusuna Yazıcıoğlu, ''Çok şık bir gelişme değil. Dava açıldıktan sonra o siyasi parti tarafından yapılacak Anayasa değişikliği yargının önünü kapatmak gibi olur. Keşke bu değişikliği daha önce yapsalardı. Türkiye, dar alana girmeden nedense bu değişiklikler yapılmıyor'' yanıtını verdi.

NOYAN
03-27-2008, 07:44
konu siyaset bölümüne taşındı.