PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Köşk'ten muhalefete davet


NOYAN
03-26-2008, 20:24
Ankara'da sıcak sürprizler yaşanıyor. Çankaya Köşkü gerilime el koydu. Gül iki lideri davet etti.

Ankara'da sıcak saatler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Köşk'e çağırdı.

Deniz Baykal yarın saat 12.45'te Çankaya Köşkü'ne çıkarak, Cumhurbaşkanı Gül ile bir araya gelecek.

Davetin ''Cumhurbaşkanı Gül'ün dış temasları ve dış politikadaki gelişmeleri değerlendirmeye'' yönelik olduğu ifade edildi.
Ancak asıl gündemin yükselen siyasi gerilim olacak.. Tansiyonu düşürme adına harekete geçen Gül, muhalefete el uzattı. Taraflar arasındaki gerilim düşürmek için Çankaya böylece devreye girdi..

Davetin, Cumhurbaşkanı Gül'ün İslam Konferansı Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak üzere Senegal'de bulunduğu sırada yapıldığı öğrenildi.

Baykal'ın da ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Türkiye ziyareti nedeniyle daha sonra yapılması istemini ilettiği kaydedildi. Bunun ardından, dün akşam saatlerinde görüşme saatinin kesinleştirildiği belirtildi.

Baykal'ın ardından Bahçeli'ye davet

Cumhurbaşkanı Gül'ün Baykal'ın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de Köşk'e davet ettiği öğrenildi. Ancak Gül'ün Bahçeli ile yapacağı görüşmenin ayrıntıları henüz netleşmedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Baykal ve Bahçeli dışındaki diğer siyasi parti liderlerine yönelik bir daveti olup olmadığı da henüz bilinmiyor.

İnternethaber (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=134322)