PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Burun Estetiği Ameliyatı


buruneste
05-19-2012, 20:28
Domain Adı: burunucuestetigi.org
İçerik – Başlık : Estetik Sitesi
Site Kuruluş Tarihi : Temmuz 2011
Site Tanıtımı: Vasküler bir yatağa sahip yüzeyel defektler için, tam kalınlıkta deri greftleri, burnun üst 2/3'ündeki düzgün derili sahada kullanılabilir ancak burun ucu ve ala gibi daha kalın ve yağlı cilde sahip bölgelerde uygun değildir. Preauriküler bölge derisi ideal bir seçimdir. Hem kadın hem de erkek hastalarda, kulak önündeki saçsız deriden 2-2.5 cm'lik deri greftleri alınabilir. Burun estetiği (http://www.burunucuestetigi.org)Donör alan primer kapatılır. Postauriküler de¬ri de bu amaçla kullanılabilmekle birlikte postoperatif dönemde kırmızı görülebilir. Gereken durumda tüm burun derisinin rekonstrüksiyonu için supraklaviküler bölge kullanılabilir ancak renk uyumu daha zayıf¬tır. Supraklaviküler deri iyileştikten sonra kahverengi bir ton alabilir. Yarı kalınlıkta deri greftleri sadece geçici yara örtüsü olarak kullanılıp burun rekonstrüksiyonunda nadiren başvurulan bir kaynaktır.

Kompozit greft için en uygun donör alan auriküler heliks köküdür. Bölgede, iki kat deri arasında sandviç şeklinde yerleşmiş ince kulak kıkırdağı mevcuttur. Komşu auriküler deri de heliks kökü ile birlik¬te alınabilir ve donör alan primer onarılabilir. Burun estetiği ameliyatı (http://www.burunucuestetigi.org)Kompozit greftier iyi vaskülarize bir yatak üzerine yerleşti¬rilmelidir. Sürviyi artırmak için greft büyüklüğü 1.5 cm veya daha az olmalıdır. Soğuk şalin kompreslerle postoperatif soğutma yararlı olur. Kompozit greftier, alar rim bölgesindeki tam kalınlıktaki defektler için basit, tek aşamalı bir rekonstrüksiyon seçeneği sunar. Uzun dönemde ince ve parlak bir görünüm kazanıp çevre dokudan belirgin hale gelebilirler. Buna rağmen kompozit greftier, özellikle alar kenar defektleri için yararlı bir seçenektir.

Burundaki küçük defektler için lokal flepler mükemmel bir seçenektir. Burun üst kısmındaki ince mobil derideki defektler için çeşitli flepler kullanılabilir. Bunların tümü yan duvarlar ve burun sırtındaki fazla deriyi defekti örtecek şekilde kaydırırken donör alanın da aynı zamanda primer onarımına izin verir¬ler. Burundaki insizyonların çoğu kez iyi nedbelerle iyileşmesi bir avantajdır. Defekt 1.5 cm'den az ise ve kıkırdak greftine ihtiyaç yoksa lokal bir flep kullanılabilir.