sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler Stil
Okunmamış 12-21-2010, 13:25   #1
Kullanıcı Adı
Melancholy
Standart Laçiner: 'BDP, terörü meşrulaştırıyor'




USAK Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, son dönemde özellikle Barış ve Demokrasi Partisi'nin, devletin geçmiş hatalarını gerekçe göstererek terörü meşrulaştırmaya çalıştığını söyledi.


Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu(USAK) Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, son dönemde özellikle Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP), devletin geçmiş hatalarını gerekçe göstererek terörü meşrulaştırmaya çalıştığını söyledi. Devletin geçmiş hataları abartılı bir şekilde anlatıldıktan sonra "İşte insanlar bu nedenle dağa çıktı" dendiğini aktaran Laçiner, devletin hatalarının teröre uygun bir zemin oluşturduğunun doğru olduğunu ancak hiçbir yanlışın bir diğerini meşrulaştırmayacağını vurguladı. Türkiye'nin çok değiştiğine dikkat çeken Laçiner, "Gerek PKK, gerekse BDP değişimden terörü meşrulaştırmak gibi olabilecek en kötü sonucu çıkarırlarsa Türkiye'ye ve kendilerine en büyük kötülüğü yapmış olurlar. Bu safhada, tıpkı devletin yaptığı gibi, diğer aktörlerin de bir öz eleştiri sürecinden geçmesi, hatalarından vazgeçmesi gerekir. Aksi taktirde zamanın değiştirme gücü pek bir amansızdır." dedi. USAK internet sitesinde bir yazı kaleme alan Laçiner, BDP'nin tavrını eleştirdi. Devletin her konuda eleştirilebileceğini fakat devletin hatalarının terör ve şiddete başvurmak gibi hataları meşrulaştırmakta kullanılamayacağının altını çizen Laçiner, terörün hukuken de ahlaken de şer olduğunu ve hiçbir nedenin onu meşru kılamayacağını belirtti. "Eğer yanlışı, yanlış ile meşrulaştırma yolunu bir kez açarsanız, aynı yoldan sizin suçladığınız insanlar da geçer." diyen Laçiner, nedenler ne kadar haklı olursa olsun, bu şart ve nedenler altında bireylerin çok az seçeneği kalsa bile, eğer seçilen yol hukuksuzsa hiçbir nedenin onu haklı çıkaramayacağını ifade etti. Hukuksuzluğa direnmenin bireylerin ve kitlelerin doğal hakkı olduğunu ifade eden Laçiner, ancak orada da her önüne gelenin kafasına göre bir standart belirleyemeyeceğini savundu. Şiddete başvururken bile belli ahlaki, siyasi ve hukuki ölçüler bulunduğunu anlattı. Laçiner, şöyle devam etti: "Örneğin yüce saydığınız değerler için sivilleri katledemezsiniz, uyuşturucu ticaretine giremezsiniz, şehirlerin meydanlarında bombalar patlatamazsınız, 12-13 yaşındaki çocukları zorla kaçırıp terörist yetiştiremezsiniz. Bu açıdan baktığınızda Türk Kurtuluş Savaşı temiz kurtuluş savaşlarına iyi bir örnektir. Türküyle, Kürdüyle Anadolu insanı kurtuluş mücadelesini verirken terörü yöntem olarak benimsememiştir."


DEVLET ÇOK DEĞİŞTİ, BDP BU DEĞİŞİMİ KENDİ ÇABASININ SONUCU OLARAK GÖRÜYOR


Toplumun pek çok tabuyu yıktığını ve yıkmaya da devam ettiğine dikkat çeken Laçiner, Kürtçe televizyonun bunlardan bir tanesi olduğunu belirtti. Aynı şekilde devletin terörü besleyen ve bir tür bataklık gibi olan ekonomik ve sosyal sorunların da üzerine takdire şayan bir kararlılıkla gittiğini anlatan Laçiner, devletin çok değiştiğini, daha da çok değişebileceğini ifade etti. "BDP çevreleri bu değişimi kendi çabalarının bir ürünü olarak görüyorlar ve ne yazık ki buradaki olumlu gelişmeyi dahi terörü meşrulaştırmak için kullanıyorlar." diyen Laçiner, içlerinde "PKK olmasaydı devlet böyle değişemezdi" deyip hala silahı bırakmanın zamanının gelmediğini iddia edenlerin de bulunduğunu hatırlattı. Laçiner, şöyle devam etti: "Eğer devlet baskıdan yıldığı için kendisini değiştirmek zorunda hissetseydi bu değişim baskının en fazla azaldığı bir dönemde değil, terör baskısının en çok olduğu 1990'larda olurdu. Bu bağlamda eğer PKK saldırılarını arttırsa ve diyelim ki 1990'ların başındaki düzeylere getirse buradan daha demokratik ve çoğulcu bir Türkiye değil, daha sert ve daha fazla içine kapanan bir Türkiye çıkar. Başka bir deyişle eğer PKK demokratikleşen Türkiye’nin kendi baskıları sonucunda ortaya çıktığını düşünüyorsa çok yanılıyor. Bu değişimin arkasında korkan ve bu nedenle değişmeye çalışan değil, özgüveni yükselmiş, ekonomisi patlama yapmış, olgunlaşmış ve dış dünya ile hızla entegre olan bir Türkiye var."


CİHAN
Melancholy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 20:59


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Pendik Oto Ekspertiz webmaster blog iş fikirleri çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta