sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SPOR > Galatasaray
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Galatasaray Aslanlarla alakalı tüm haber ve yorumlar burada.


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 12-24-2007, 17:20   #1
Kullanıcı Adı
alfonzo28
Cool Galatasaray Sloganları (lütfen başka konu açmayınız)

TEZAHÜRATLAR

Seni sevmeyen ölsün!

Galatasaray tribünleri futbolun ilk yıllarından beri, tezahürat konusunda öncülük yapmıştır. Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarların da tezahürat kültürüne yapmış oldukları katkılar elbette ki gayet fazladır,hatta zaman zaman çok espritüel ve şahane tezahüratlar geliştirmişlerdir. Ancak Galatasaraylılar'ın bu işi ilk başlatanlar olduğu gerçeği de su götürmez..
Taa 1920'li yıllara kadar gitmeye gerek görmüyorum.Çünkü, daha önceki bölümlerde o zamanki büyüklerimizin kullandıkları sloganları yazmıştım. Biraz daha yakına, 70-80 ve 90'lı yıllara gelelim.

70'li yıllarda, genellikle siyasi içerikli sloganların tribünleri kapladığını görüyoruz. Özellikle Beşiktaş tribününün ağırlıklı olarak solcuların elinde bulunması sebebiyle, bu tip tezahüratların Siyah--beyazlı tribünlerden yükseldiği görülüyordu.

Galatasaray tribünlerinin sol ağırlıklı marşlara fazla itibar etmediğini, ama özellikle "Başın öne eğilmesin, aldırma Cim-Bom aldırma" şarkısını büyük bir iştahla söylediğini biliyoruz.Çünkü, 70'lerin sonuna doğru şampiyonluk özlemi yürekleri dağlamaya başlamıştı...

Fenerbahçe tribünlerinde ise o zamanlar keyifler gayet yerinde olduğundan onlar sadece dalga geçebilecekleri sloganlar üretmeye bayılıyorlardı. "Fincanı taştan oyarlar..." gibi.

80'li yıllarda, 12 Eylül'ün sıkı yumruğu tribünleri de etkilemişti. Siyasi sloganlar yerini arabesk, fantezi türündeki şarkılara terketmişti... 80'lerin başında Galatasaray'da antrenör olarak Brian Birch vardı. Birch'in sağ yumruğu havada sahaya çıktığını bilen Fenerbahçe tribünleri, bunu kınayan bir şarkı üretiyorlar ve bir F.Bahçe-Galatasaray maçında, kapalı tribünde şöyle bağırıyorlardı: "Ulan İ.ne Brian Birch! Ulan İ.ne Brian Birch! Bize kalkan yumruğunu... Sokacağız.. G.tüne..."

Onlar öyle bağırıyordu ama iki dakikada yapılan söz değişiklikleri sarı-lacivertli tribünlere şöyle cevap veriyordu: "Brian Birch'in kalkan yumruğu ... Girsin Rausch'un g.tüne... Biz adamı s.ke s.ke... Göndeririz evine..."

Gerçekten de o maçta Galatasaray Fenerbahçe'yi yeniyor ve Fenerbahçe antrenörü Friedel Rausch da ülkesi Almanya'nın yolunu tutuyordu...
Bir de Galatasaray'ın kapalı ve açık tribünlerinin karşılıklı yaptığı " Sarı... Kırmızı..." tezahüratları pek itibar görecek ve Beşikaşlılar tarafından bu slogan İnönü stadının dört bir tarafına yayılacaktı. Eski açık "Siyahhh!" numaralı "Beyaz!" Yeni açık "En büyük!" kapalı "Beşiktaşşş!" diye bağıracaktı. Hem de durmaksızın...

Sonraları yine Galatasaray tribünleri bu tip tezahüratı şarkıya dönüştürecek, açık ve kapalı tribün karşılıklı olarak "14 senelik bu çile... Bitsin artık bu sene... Sen şampiyon olacaksın... Seni sevmeyen ölsün..." diye yırtınacaktı...

Ve Galatasaray şampiyon olup hasrete son verecekti... Şampiyonluk kutlamalarında sevgili başkanımız Ali Tanrıyar da tv ekranlarına bu şarkının son mısrasını söyleyince yer yerinden oynayacaktı...

"Nedenmiş efendim, Galatasaray'ı sevmeyen ölsünmüş..."
- Yahu bunu tribünler aylardır söylüyor.
- Yok efendim, onlar söyler, koskaca başkan söyleyemez...
- E peki özür, Galatasaray'ı sevmeyen de yaşasın...
- Yook olmaz... Nasıl bir başkan böyle söyler?
- Hadi lan ordan!

Sırada doksanlı seneler vardır... Üst paragrafta bu lafları kınayanlar bir başkanlarının Kocaeli Belediye Başkanı ve Kocaelispor Kulübü Başkanına maç esnasında söylediği, "Bu maç için kaç para aldınız?" cümlesini hiç duymayacaklardı bile.

90'lı yılların ortalarına doğru "Yükselen Milliyetçilik" değerleri tribünlerde de boy göstermeye başlamıştı. Özellikle Galatasaray'ın üstüste aldığı Avrupa başarıları, sarı-kırmızılı tribünlerde Ay-Yılsdızlı ,Üç Hilalli ve Bozkurtlu bayrakların bol miktarda dalgalanmasına yol açıyordu...
(Bu durumu Milliyetçi Hareket Partisinin bilinçli ve örgütlü bir şekilde planladığı tarzında düşünceler hatta iddialar vardı, ama biz tribündekiler bunun kesinlikle böyle olmadığını iyi biliyorduk. Bu tamamen kendiliğinden ortaya çıkmış ve insanların münrferit hareketlerinden oluşan bir durumdu...)

Tribünler, "Avrupa Avrupa duy sesimizi, bu gelen Türklerin ayak sesleri" diye bağırıyordu... Ardından da İngilizce tezahüratlar yapıyorlardı. Bu durum da bazılarınca tezat olarak görüldü, ama aşagı satırlarda okuyacaklarınız gayet doğaldı onlar için:

Galatasaray Avrupa maçlarında bol bol başarı sağlıyordu ama bu bazılarına batmaya başlamıştı.Daha birkaç sene önce tek tük alınan Avrupa başarılarında kol kola gezen taraftarlar birbirine düşmüştü,düşürülmüştü. Hele Fenerbahçe tribünleri (ki o zamanlar Güven Sazak gibi milliyetçi-maneviyatçı bir başkana sahip oldukları halde) statlarına "İngiliz bayrağı" asıyor, "Barcelona seni seviyoruz.." vs. tarzında pankartlar taşıyorlardı. Ama yine de milliyetçi söylemleri elden bırakmıyorlardı! Örneğin Vatanı, Kurtuluş Savaşında Fenerbehçelilerin kurtarmış olduğu ve Atatürk' ün Fenerbahçeli olduğu gibi...(Acaba UluÖnder yaşasa ve yıllarca mücedele ettiği İngilzlerin bayrağını o tribünlerde görse ne yapardı..? )

TEZAHÜRATA DEVAM

1905'te doğdu aşkımız...

Her tribünün kendine özgü tezahürat biçimleri var muhakkak, ama bunun yeterli olduğunu söyleyemeyiz doğrusu. Çünkü, birisi bir güfte yapar, hemen X bir takımın maçında bunu kendilerine uyarlanmış bir şekilde söylediklerini duyarsınız...

Halbuki her takımın taraftarı yaratıcılık güçlerini kullanarak, sadece ve sadece kendilerini ilgilendiren şarkılar söyleyebilirlerdi.Örneğin, 1998-99 sezonunda Galatasaray tribünlerinin söylediği:
"Kalplerde yıldız gönüllerde ay... Şampiyonsun Galatasaray..."
Veya:
"Yıl 1905'te doğdu aşkımız... Sarı-Kırmızı akar bizim kanımız... Cimbombom feda olsun sana canımız...Ölene kadar hep senin yanındayız..." gibi.
Ama bizde en iyi ihtimalle bu tip şarkılar, hemen küfürlü bir şekle dönüştürülerek rakip alçaltılmaya çalışılır.

Şimdi burada bunları yazmaya kalksam, herhalde 500 sayfa daha ilave etmem gerekir ama bu türün müptezel örneklerinden birkaçını sıralamamak da doğru olmayacak:

"Ayva çiçek açmış yazmı gelecek..? X ,Y' yi de burda s.kecek..."
"Oynatmaya az kaldı...X 'im nerde..? Koyamazsam o g.te...Çıldıracağım..."
***
70'li senelerin sonuydu... Bir gün Amigo Varol ağabeyimiz tribüne çıktığında (kendisi Bestekar Varol diye de anılırdı. Aslında Güftekar demek daha doğru olurdu ama nedense tribünde zamanın ,revaçta şarkılarının üzerine söz yazanlara 'bestekar' deniliyordu) bizlere söyle sesleniyordu:
"Arkadaşlar, yeni bir beste yaptım. Bakalım, beğenecek misiniz?"
Bir alkış tufanı kopmuştu. Ardından Varol ağabey bestesini ! okumaya başlamıştı...

"Cimbombom'sun sen, bizim canımız... Sarı-Kırmızı akar kanımız...
Seviyoruz seni canı gönülden... Cimbombom'sun sen bizim canımız..."
Sonradan buna şöyle de bir ek yapılmıştı:
"Kaleleri sen gollerle doldur... Bizim kuşkumuz herzaman boştur...
Seviyoruz seni canı canı gönülden... Cimbombom'sun sen bizim canİmİz..."
Bir de Yunanistan'la yaptığımız basket maçı vardı ki, Allaaahhh, savaş gibi! 80'lerin başı... Tezahürat şu ;
"Kurtuluş Savaşında...Ondan sonra Kıbrıs'ta...
Şimdi de bu sahada... Koyacağız Yunan'a..."
Maçı galip bitirdikten sonra da;
"Kurtulu Savaşında... Ondan sonra Kıbrıs'ta...
Şimdi de bu sahada.... Koyduk İ.ne Yunan'a..."
Artık eskiler mi daha güzeldi? Yoksa şimdi pop şarkıları ağırlıklı olanlar mı daha güzel..? Orasını bizden sonra gelecek kuşaklar belirleyecek. Çünkü biz iki arada bir derede kaldık...

Konu alfonzo28 tarafından (12-24-2007 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir..
alfonzo28 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 12-24-2007, 17:23   #2
Kullanıcı Adı
alfonzo28
Standart

SANA GÖRE TESADÜF
BİZE GÖRE SÖKE SÖKE
SEN RÜYANDA BİLE GÖREMEZSİN
KUPA BİZİM MÜZEMİZDE !!!

4 SENE ÜSTÜSTE ŞAMPİYON OLDUK
AVRUPA'NIN KRALI OLDUK
GERÇEKLERİ TARİH YAZAR
TARİHİ DE GALATASARAY

İstersen EĞlenelim Davullarla Zurnalarla. İstersen GiriŞelim Zincirlerle Sopalarla... Laylay Laylay Laylay

Nasil Ki Bu Milletin Tacidir Yildizla Ay,yÜksel Taa ArŞa Kadar Şanli Galatasaray

Sapsariyla Kirmizi Kalbimizin Yildizi ,sampiyon Ol Cimbombom Al Bizim Canimizi


Kalplerde Yildiz,gÖnÜllerde Ay, Şampiyonsun Galatasaray

BİR GÜNDE KRAL OLMADIK;
BİR GÜNDE TAHTTAN İNMEYİZ!

Cimbombom Dİyerek Sana Yuz Koyduk,sarinin Yanina Kirmizi Koyduk,yillardan Berİdİr Hep Senİn Olduk,cİmbombom Sen Bİzİm Herseyimizsin

Cim Bom Bom'um Benim Biricik Sevgilim, SÖyle Senden BaŞka Kimim Var Benim, Seninle AĞlarim Seninle GÜlerim, SÖyle Senden BaŞka Kimim Var Benim.
alfonzo28 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 12-24-2007, 17:29   #3
Kullanıcı Adı
alfonzo28
Standart

SAPSARIYLA KIRMIZI KALBIMIZIN YILDIZI ,SAMPIYON OL CIMBOMBOM AL BIZIM CANIMIZI...

ADANA CEYHAN HERKES CIMBOMLU HADE SENDE UYAN ..

BIZ GONULLERE CEKTIK BAYRAKLARI DIREKLERE DEGIL. BIZ TARIHE YAZDIK ISMIMIZI DUVARLARA DEGIL. BIZ AVRUPADA ACTIK BAYRAGI KADIKOYDE DEGIL. BIZ DUNYAYA POZ VERDIK SAKSAKCILARA DEGIL. VE BIZ IMPARATORLARLA BUYUDUK KESTANELERLE DEGIL.

ERKEK ADAM KANATLI TAKIM TUTMAZ. KUKRE GALATASARAYIM.

gerçekleri tarih yazar. Tarihide GALATASARAY

bir gün olacak herkes cimbomlu olacak niye biliyormusunuz ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİDCEK BASKA TAKIM YOK.


ne bi okulu bitirmek ne bi kızı sevmek tek dileğim seni şampiyon görmek yazılmış doğaldır fb hiç şampiyon olamadı şampiyonluğa hasret kalmışlar en büyük GALATASARAY

Sözde değil, özde
Öylesine değil, ölesiye
Günlük değil ömürlük seviyoruz
alfonzo28 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 12-24-2007, 17:32   #4
Kullanıcı Adı
alfonzo28
Standart

Herkes Fenerli DoĞacak Ama BirgÜn Herkes Cimbomlu Ölecek...

Bir GÜn Herkes Fenerli Olacak , Geri Kalan 364 GÜn Ise Galatasarayli...

Belki Bir GÜn BaŞkalari Da SÜper Kupa'yi Kazanir.. Ne Dersiniz Hos Olmaz Mi?

1905 Te Dogdu Askimiz ,sari Kirmizi Akar Kanimiz,cimbombom Feda Olsun Sana Canimiz Olene Kadar Hep Yanindayiz

Biz AliŞtik Avrupada Kupa GÖrmeye, Sira Sende FenerbahÇe. Bulgaristanda Yayla Kupasi VarmiŞ, Haydi Fenere De Bir AlkiŞ.. Fenerli Olmak Ayip Degil Yeterki çaktirma

Avrupa Fatihisin Galatasaray..tÜrkiyenin Gururusun Galatasaray.. GÖkte Yildizsin GÖnÜllerde Ay, Bu Senede Sampiyonsun Galatasaray..

Cimbombom Dİyerek Sana Yuz Koyduk,sarinin Yanina Kirmizi Koyduk,yillardan Berİdİr Hep Senİn Olduk,cİmbombom Sen Bİzİm Herseyimizsin

Cim Bom Bom'um Benim Biricik Sevgilim, SÖyle Senden BaŞka Kimim Var Benim, Seninle AĞlarim Seninle GÜlerim, SÖyle Senden BaŞka Kimim Var Benim.

Aslan Terbiye Eden FenerbahÇeli Taraftarin Ne Hale GeldiĞini Birak TÜrkiyeyi DÜnya GÖrdÜ. Sen Ki KÜÇÜk Bir Kanaryasin Aslanla UĞraŞmak Senİn Neyİne..

BaŞ Koymusuz Cİmbombom'un Yoluna,sari Kirmizi Rengİne Ölurum Cİmbombom.avrupa'da Destan Yazdi Aslanlar,fatİh'İn Aslanlariyla Kukresİn Cİmbombom!

İstersen EĞlenelim Davullarla Zurnalarla. İstersen GiriŞelim Zincirlerle Sopalarla... Laylay Laylay Laylay

Nasil Ki Bu Milletin Tacidir Yildizla Ay,yÜksel Taa ArŞa Kadar Şanli Galatasaray

Sapsariyla Kirmizi Kalbimizin Yildizi ,sampiyon Ol Cimbombom Al Bizim Canimizi


Kalplerde Yildiz,gÖnÜllerde Ay, Şampiyonsun Galatasaray

BİR GÜNDE KRAL OLMADIK;
BİR GÜNDE TAHTTAN İNMEYİZ!

SANA GÖRE TESADÜF
BİZE GÖRE SÖKE SÖKE
SEN RÜYANDA BİLE GÖREMEZSİN
KUPA BİZİM MÜZEMİZDE !!!

İNGİLİZCEYİ MANCHESTER'DAN
FRANSIZCAYI LYON'DAN
AVRUPA'DA BAŞARIYI GALATASARAY'DAN ÖĞREN !!!

1905 ' te doğdu aşkımız,
Ali Sami Yen'dir bizim mekanımız,
Sarı Kırmızı akar kanımız,
Aslandır bu alemde bizim lakabımız...
DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADALYOLU TAKIMIMIZ
CİMBOMBOM

4 SENE ÜSTÜSTE ŞAMPİYON OLDUK
AVRUPA'NIN KRALI OLDUK
GERÇEKLERİ TARİH YAZAR
TARİHİ DE GALATASARAY

Biz Alistik Avrupada Kupa Gormeye şimdi Sira Fenerbahcede Bulgaristanda Yayla Kupasi Varmiş Haydi Fener Için Bir Alkiş Fenerli Olmak Ayip Degil Yeterki çaktirma

Toprağımda SARI KIRMIZI güller acacaksa.
Mezar tasimda GALATASARAYLI yazacaksa.
el-fatiha'dan sonra GALATASARAY MARSI okunacaksa
öyle ölüm hos gelmis sefa gelmis..!

GALATASARAYlıysan konuş örnek alsınlar
Fenerliysen susta adam sansınlar...

cimbombomum sen cok yasa
canim feda olsun sana
hic birseye degisilmez
senin sevgin bu dunyada
gs sözü aşkın sözü...
alfonzo28 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 12-24-2007, 17:34   #5
Kullanıcı Adı
alfonzo28
Standart

ESKİ SLOGANLAR

Aşağıda yazılı bulunan sloganlar, Mektebi Sultani öğrencilerinin Galatasarayımızı coşturmak için yaptıkları tezahüratlardır...

' Emin'lerin, Hasnun'ların, Celal'lerin ahfadıyız,
Bu ülkede hem sporun,hem irfanın ecdadıyız...'
***
'Haydi Aslan Nihat, haydi aslan, haydi Burhan, durma çullan,
Ali kıran baş koparan, allak bullak, işte meydan...'
***
'Par par yanar sırtımızda Sarı-Kırmızı şemadan,
İşte Fener torbamızda,tenekeden bir şamdan...'
***
'Ne Ali'yi, ne Ulvi'yi değişiriz dünyalara,
Abdal Mehmet namı gitti,hanyalara konyalara...'
***
'İsmet ister maç yapmak, etrafa afi çakmak,
Aslan Nihat'ı görünce işi sahadan kaçmak...'

Bir vakitler Galatasaraylıların genellikle Fenerbahçe maçına giderken söyledikleri bir şarkı da şuydu:

Moda burnu önünde attık oltayı,
Fener'e de taktık bizim zokayı,
Aman aman çek mastor çek,
çek mastor çek...

Daha sonraları bu slogan tribünlerde geliştirilmiş ve şimdiki halini almıştır.

Bayrağımız ne güzel sarı-kırmızı,
Kotramızın adı Cihan Yıldızı,
Moda koyu önünde attık oltayı,
Fener'e de koyduk, bizim zokayı...
alfonzo28 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 03-20-2008, 22:14   #6
Kullanıcı Adı
"GencFun"
Standart

Ölüm varmış korku varmış
Bu dünyanın sonu varmış
Bizim için yoktur tasa
Kalbimde sen yaşadıkça

Başarılar gelir geçer
Asaletin bize yeter
Öyle şeyler yaşattın ki
Uğrunda ölmeye değer...
"GencFun" isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 03-20-2008, 22:33   #7
Kullanıcı Adı
MetinCeylan
Standart

İstersen EĞlenelim Davullarla Zurnalarla. İstersen GiriŞelim Zincirlerle Sopalarla... Laylay Laylay Laylay

Nasil Ki Bu Milletin Tacidir Yildizla Ay,yÜksel Taa ArŞa Kadar Şanli Galatasaray

Sapsariyla Kirmizi Kalbimizin Yildizi ,sampiyon Ol Cimbombom Al Bizim Canimizi


Kalplerde Yildiz,gÖnÜllerde Ay, Şampiyonsun Galatasaray

BİR GÜNDE KRAL OLMADIK;
BİR GÜNDE TAHTTAN İNMEYİZ
MetinCeylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 03-20-2008, 23:51   #8
Kullanıcı Adı
"GencFun"
Standart

Bu gece bekleme beni gelemem yar
Senden daha çok sevdiğim bir aşkım car
Sana yalan söyledim seni aldattım
Hayatımın tek anlamı Galatasaray
"GencFun" isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 03-20-2008, 23:53   #9
Kullanıcı Adı
"GencFun"
Standart

Sarıyı kirleten laciverti kırmızı temizler
pençe atma aslanım kükresende yeter
Gönülden Seviyoruz
Ölümden Korkmuyoruz
Rahat Olun GELİYORUZ!!
"GencFun" isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 03-20-2008, 23:53   #10
Kullanıcı Adı
"GencFun"
Standart

Bazen ...
Özgürlük , çimlerde koşmak değildir...
Sevdası uğruna prangaya vurulmaktır...
Hep O'na tutuklu kalmışcasına...

Bazen ...
İmkansız ...Olmaz değildir...
7 kişi 7 Sıfır yenmek , Ağları delmek , Şampiyonluktur Milenyumda ...
Hayalleri gerçek yapmaktır...Sahaya her çıktığında...

Bazen ...
Tarih, tozlu bir sayfa değildir...
Gerçektir , yaşamdır....1905'te doğup Ciltlere sığmamaktır...
Destanların değişmez yazarı olurcasına..

Bazen ...
GÜÇ , bir sıfat değildir...
Evsiz barksız , beş parasız , en zorda , tüm dünyayı ayağa kaldırmaktır...
Üstünde sade bir parçalı formayla ; kolaycasına...

Bazen...
Nefes almak değildir , yaşamak...
O'nunla gülüp, O'nunla ağlamaktır...
Sarı -Kırmızı olmaktır , her an O'nu solurcasına...

Bazen ...
Sevgi...Anne , Baba , Eş , dost değildir...
Onlardan ötedir...Tutkudur Renklere , Armaya ...
Ayrılmaz parçanmışcasına...

Bazen ...
Hayat herşey değildir...
Ama herşey bana GALATASARAY'dır
Doğumda ...Ölümde ...Yaşamda ...
Taparcasına.
"GencFun" isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 29 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 29 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 02:15


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım